Πώς μπορείς να προσφέρεις στο παιδί σου την καλύτερη δυνατή φροντίδα σε περίπτωση ασθένειας ή νοσηλείας

Κοινοί λόγοι νοσηλείας των παιδιών και τρόποι αντιμετώπισης και προστασίας
 
nosileia-paidiou-eurolifeffh

Όταν γινόμαστε γονείς και δημιουργούμε οικογένεια, ανοίγει ένα σημαντικό και υπέροχο κεφάλαιο στη ζωή μας. Όμως μαζί με τις νέες σελίδες γεμάτες αγάπη, αυξάνονται και οι ευθύνες και οι ανησυχίες.

Κάθε γονιός θέλει το παιδί του να είναι χαρούμενο, ασφαλές και υγιές, αλλά από τη στιγμή της γέννησης και όσο τα παιδιά μεγαλώνουν και ανακαλύπτουν τον κόσμο, υπάρχουν στιγμές που θα χρειαστούν ιατρική φροντίδα και ίσως νοσηλεία. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο μπορεί να μοιάζει εφιάλτης, αλλά είναι μια ανησυχία που μοιράζονται όλοι οι γονείς, σε όλο τον κόσμο.

Ό,τι απρόοπτο και αν προκύψει, μπορεί να αντιμετωπιστεί με πρόληψη και οργάνωση από την πλευρά σου, για να μπορείς να προσφέρεις στα παιδιά σου την καλύτερη δυνατή φροντίδα και περίθαλψη. Κάτι που επίσης βοηθάει είναι να γνωρίζεις τους πιο πιθανούς λόγους νοσηλείας ενός παιδιού, για να μπορείς να αναγνωρίζεις τα σημάδια και να δρας έγκαιρα.

Ας δούμε τους πιο κοινούς λόγους για τους οποίους μπορεί να χρειαστεί ένα παιδί να νοσηλευτεί.

Ποιοι είναι οι πιο κοινοί λόγοι νοσηλείας παιδιών

Ατυχήματα και τραυματισμοί

Τα παιδιά έχουν περισσή ενέργεια και περιέργεια και θέλουν να μάθουν για τον κόσμο γύρω τους. Αυτό συχνά μπορεί να οδηγήσει σε ατυχήματα παντός είδους (από παιχνίδι ή αθλητισμό ή και μέσα στο σπίτι) που σε μεγάλο βαθμό μπορείς να προλάβεις. Αλλά σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί νοσηλεία ή κάποια επέμβαση, ειδικά όταν πρόκειται για μυοσκελετικά θέματα, όπως σπασίματα οστών ή χτυπήματα στο κεφάλι.

Λοιμώξεις και ιώσεις

Ο πυρετός, ο βήχας και το συνάχι είναι γνωστά συμπτώματα σε ένα παιδί που όλοι οι γονείς μπορούν να αναγνωρίσουν. Ειδικά όταν παιδί ξεκινά το σχολείο και έρχεται σε επαφή με άλλα παιδιά. Οι ιώσεις είναι σημαντικές για το χτίσιμο του ανοσοποιητικού συστήματος του παιδιού, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να χρειαστεί επίσκεψη στο νοσοκομείο ή νοσηλεία για να αντιμετωπιστούν. Κοινές τέτοιες περιπτώσεις είναι η γρίπη, η πνευμονία, η βρογχίτιδα, άλλα αναπνευστικά προβλήματα όπως το άσθμα, η ωτίτιδα, νοσήματα που επηρεάζουν τις αμυγδαλές, και άλλα.

Γαστρεντερικές παθήσεις

Πόνος στην κοιλιά, εμετός, διάρροια… τα συμπτώματα είναι κοινά αλλά μπορούν να έχουν πολλές αιτίες, κάποιες εκ των οποίων μπορεί να χρειαστούν νοσηλεία. Μια τροφική δηλητηρίαση ή γαστρεντερίτιδα είναι πιθανό να χρειαστεί ειδική φροντίδα για να αντιμετωπιστεί, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τα συμπτώματα μπορεί να δείχνουν την ανάγκη για επέμβαση, όπως για παράδειγμα σε περίπτωση οξείας σκωληκοειδίτιδας.

Χρόνιες παθήσεις

Οι χρόνιες παθήσεις όπως ο διαβήτης είναι σε μεγάλο βαθμό αντιμετωπίσιμες και τα παιδιά που νοσούν μπορούν να ζουν μια χαρούμενη και κανονική ζωή με τη σωστή παρακολούθηση. Δεν αλλάζει όμως ότι πρόκειται για πολύπλοκες ασθένειες που μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να χρειαστεί το παιδί να νοσηλευτεί για πιο ενδελεχή φροντίδα και αντιμετώπιση συμπτωμάτων ή επιπλοκών.

Η ευθύνη για τη φροντίδα μιας νέας ζωής, είναι μέσα στην πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν όλοι οι γονείς. Δεν είναι τόσο το ερώτημα του αν θα αρρωστήσει ένα παιδί αλλά πότε και πώς θα αρρωστήσει. Για αυτό το λόγο είναι σημαντική η προνοητικότητα και η προετοιμασία.

Ο ρόλος της ιδιωτικής ασφάλισης στην προστασία των παιδιών

Όταν σαν γονιός έχεις να αντιμετωπίσεις απρόοπτα σχετικά με την υγεία του παιδιού σου, δεν χρειάζεσαι το επιπλέον άγχος των περίπλοκων διαδικασιών και της μεγάλης αναμονής που μπορεί να προκύψει αν χρειαστεί επίσκεψη στο νοσοκομείο ή νοσηλεία.

infographic-nosileia-paidiou 

Πέρα από το ότι θα πρέπει να βρεις το κοντινότερο εφημερεύον νοσοκομείο που να διαθέτει παιδιατρική κλινική (όπως αναφέρεται σε αυτή τη σελίδα του υπουργείου Υγείας), η πραγματικότητα πολλές φορές φέρνει πολύωρες αναμονές λόγω του μεγάλου αριθμού περιστατικών ή των ελλείψεων που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία. Και ειδικά όταν μιλάμε για μη επείγοντα περιστατικά αλλά προγραμματισμένες διαγνωστικές εξετάσεις ή επεμβάσεις, οι χρόνοι αναμονής στο ΕΣΥ μπορεί να αγγίξουν πολλές εβδομάδες ή ακόμα και μήνες.

pinakes-nosokomeion 

Αντίθετα, τα τμήματα επειγόντων περιστατικών στις ιδιωτικές κλινικές είναι πάντα διαθέσιμα να δεχτούν έκτακτα περιστατικά χωρίς αναμονές και περίπλοκες διαδικασίες, κάτι που μπορεί να ανακουφίσει μεγάλο μέρος του άγχους που αντιμετωπίζει ο γονιός σε περιπτωση που το παιδί του χρειαστεί επείγουσα ιατρική φροντίδα.

Έτσι, ένα ατομικό ιδιωτικό πρόγραμμα ασφάλισης υγείας μπορεί να προσφέρει ενισχυμένη προστασία και αντιμετώπιση των απροόπτων και στο παιδί σου όπως το προσφέρει σε εσένα.

Πώς ωφελείται η οικογένεια από τα προγράμματα ασφάλισης υγείας της Eurolife FFH 

Τα προγράμματα ασφάλισης υγείας της Eurolife FFH παρέχουν ολοκληρωμένες λύσεις για κάθε ενδεχόμενο, είτε πρόκειται για νοσηλεία ή ακόμα και για επισκέψεις σε γιατρούς ή διαγνωστικές εξετάσεις, με την υποστήριξη των εξωνοσοκομειακών πακέτων.

Για παράδειγμα, το εξωνοσοκομειακό πρόγραμμα Βασικό Υγεία προσφέρει ιατρικές επισκέψεις με συμμετοχή €10 στο επιλεγμένο Δίκτυο Ιατρών και στα τακτικά ιατρεία των Νοσοκομείων του Ομίλου Υγεία στις βασικές ειδικότητες. Επιπλέον, προσφέρει δωρεάν επισκέψεις στις ειδικότητες παιδιάτρου και παιδοχειρουργού στο Νοσοκομείο Παίδων Μητέρα, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τους γονείς που αντιμετωπίζουν αυξημένη ανάγκη επίσκεψης σε γιατρούς ειδικά όταν τα παιδιά τους είναι σε πολύ νεαρή ηλικία.

Επιπλέον, το Νοσοκομειακό πρόγραμμα Premium Health 1.500€ - Economy προσφέρει πλειάδα χρήσιμων καλύψεων για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση περιστατικών υγείας: 700.000€ ανώτατο όριο νοσηλείας ανά ασφαλιστική περίοδο στην Ελλάδα και το εξωτερικό, Αμοιβές Ιατρών, Χειρουργών, Αναισθησιολόγων και λοιπών Ειδικοτήτων, χειρουργικό επίδομα και πολλές άλλες καλύψεις που μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες της κάθε οικογένειας.

Εάν λοιπόν θέλεις να προστατέψεις το παιδί σου με ιδιωτική ασφάλιση υγείας και να του προσφέρεις άριστη φροντίδα ανά πάσα στιγμή, μπορείς να το προσθέσεις στο δικό σου πρόγραμμα με ένα μικρό επιπλέον κόστος.

Για να δώσουμε ένα πλαίσιο κόστους, αν μία μητέρα 37 ετών με ένα παιδί 5 ετών θέλει να προσθέσει το παιδί στο δικό της πρόγραμμα Premium Health 1.500 - Economy, θα έχει ένα επιπλέον κόστος 24€/μήνα για την ασφάλιση του παιδιού, συμπεριλαμβανομένων των πρόσθετων παροχών και καλύψεων. Επιπλέον, μπορεί να επιλέξει και ένα εξωνοσοκομειακό πρόγραμμα με κόστος 18,70€/μήνα  (όπως το Ολοκληρωμένο Affidea) το οποίο προσφέρει πρωτοβάθμια περίθαλψη καθώς και ιατρικές επισκέψεις με συμμετοχή €8 στο Δίκτυο Ιατρών του Ομίλου Affidea.

Με σωστή πρόληψη και οργάνωση του οικογενειακού προϋπολογισμού, μπορείς να έχεις ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας και προστασίας για το παιδί σου, όσα απρόοπτα και αν προκύψουν. Οι παιδικές ασθένειες και τα ατυχήματα είναι μια πραγματικότητα για όλους τους γονείς, όμως θα μπορείς να τα αντιμετωπίσεις με τα καλύτερα όπλα και να προσφέρεις στο παιδί σου άμεση και άριστη φροντίδα όταν χρειαστεί.

 

Ολοκληρωμένη φροντίδα
Δες όλα τα νοσοκομειακά, εξωνοσοκομειακά και επιδοματικά προγράμματα υγείας

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε τα νεότερα άρθρα από το blog μας