EurolifeSYN+

Αξία έχει να συνδυάζεις προστασία και όφελος ταυτόχρονα!

Υγιεινά σνακ για παιδιά: 10 Ιδέες για το καλοκαίρι

Τι να πάρεις μαζί σου στην παραλία
eurolife-blog paidi koritsaki stin paralia me snack sto xeri

Οι διακοπές σας έρχονται και εσύ ψάχνεις μερικά υγιεινά σνακ για παιδιά που τρώγονται ευχάριστα στην παραλία. Μετά τον ήλιο, το κολύμπι και το ατέλειωτο το παιχνίδι στην άμμο, είναι σημαντικό για τα παιδιά να έχουν θρεπτικές επιλογές που θα τους δώσουν ενέργεια και θα τα κρατήσουν ενυδατωμένα.

Σε αυτό το άρθρο λοιπόν, θα βρεις 10 ιδέες για υγιεινά σνακ που μπορείς να πάρεις μαζί σου στην παραλία, φτιαγμένα από φρέσκα φρούτα και λαχανικά μέχρι σπιτικά εδέσματα που τα παιδιά θα λατρέψουν.

10 Ιδέες για σπιτικά υγιεινά σνακ για παιδιά

1. Παγωτό από γιαούρτι και φρούτα

Ανακάτεψε γιαούρτι με πολτοποιημένα φρούτα και κατάψυξέ το σε παγοθήκες με ένα κάθετο ξυλάκι παγωτού στο κέντρο. Είναι δροσερό, υγιεινό και γεμάτο βιταμίνες.

2. Σπιτικές μπάρες δημητριακών:

Φτιάξε μπάρες με βρώμη, μέλι, ταχίνι, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα. Είναι ιδανικές για ενέργεια όλη τη μέρα.

3. Σπιτικό κρύο τσάι με μέλι:

Φτιάξε τσάι χωρίς ζάχαρη και πρόσθεσε μέλι για μια δόση γλυκύτητας. Κατάψυξέ το για ένα δροσιστικό ρόφημα χωρίς τη ζάχαρη των κλασικών αναψυκτικών.

4. Σάντουιτς με αβοκάντο και κοτόπουλο:

Χρησιμοποιήστε ψωμί ολικής άλεσης και προσθέστε αβοκάντο και κοτόπουλο για ένα χορταστικό σνακ.

5. Γλυκές μπάλες με κακάο, μέλι και ξηρούς καρπούς:

Ανάμειξε κακάο, χουρμάδες, μέλι και θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς για να φτιάξεις σοκολατένιες ενεργειακές μπάλες που τα παιδιά θα λατρέψουν.

6. Σπιτικά wraps με χούμους και λαχανικά:

Χρησιμοποίησε τορτίγιες ολικής άλεσης και γέμισέ τες με χούμους, ψητό κοτόπουλο, βραστό καλαμπόκι και καρότο. Τύλιξέ τα σε αλουμινόχαρτο για εύκολη μεταφορά και κατανάλωση στην παραλία.

7. Mini quiches τάρτες με λαχανικά:

Φτιάξε μικρές ατομικές τάρτες με σπανάκι, πιπεριές και τυρί. Είναι εύκολες να μεταφερθούν και να φαγωθούν, και είναι ένας πιο ευχάριστος τρόπος να φάνε τα παιδιά λαχανικά στην παραλία.

8. Σπιτικές κοτομπουκιές με σως γιαούρτι:

Κόψε φιλέτο κοτόπουλου σε μικρές μπουκιές, πανάρισε και ψήσε τις μπουκιές στον φούρνο μέχρι να γίνουν τραγανές και χρυσαφένιες. Συνδύασέ τες με σως γιαουρτιού για ένα εύκολο και νόστιμο σνακ γεμάτο πρωτεΐνη.

9. Σπιτικός γύρος σε πιτούλες:

Μαρινάρισε διαλεχτό κοτόπουλο ή χοιρινό με ελαιόλαδο, λεμόνι και μπαχαρικά, ψήσε το στο φούρνο ή τη σχάρα και κόψε το σε λεπτές φέτες. Σέρβιρε το σε πίτες ολικής άλεσης με σαλάτα. Ιδανικό για τα παιδιά και εύκολο να το πάρεις μαζί σου στην παραλία!

10. Σπιτική γρανίτα από φρούτα:

Ανακάτεψε φρέσκα φρούτα όπως φράουλες, πεπόνι ή ακτινίδιο, με λίγο χυμό λεμονιού και μέλι. Ρίξε το μείγμα σε φόρμες για γρανίτα και κατάψυξέ το μέχρι να σφίξει. Αυτή η υγιεινή και δροσερή επιλογή είναι γεμάτη βιταμίνες και θα γίνει το αγαπημένο σνακ των παιδιών στην παραλία!

Πώς να κάνεις την προετοιμασία μια υπέροχη εμπειρία για τα παιδιά

Ήξερες ότι 50% των αγοριών και 30% των κοριτσιών έχουν ελλιπείς γνώσεις σε σχέση με το τι θεωρείται καλή διατροφή; Κάνοντας τη προετοιμασία των υγιεινών σνακ μια υπέροχη εμπειρία για τα παιδιά, τα ενθαρρύνεις να συμμετέχουν στην επιλογή υλικών και στις παρασκευές των σνακ τους, ενώ ταυτόχρονα μαθαίνουν για την καλή διατροφή και την αξία της στην υγεία μας.

Άφησέ τα να διαλέξουν τα αγαπημένα τους φρούτα, να βοηθήσουν στην τοποθέτηση των υλικών και στη διακόσμηση των σνακ τους. Αυτή η διαδικασία όχι μόνο τα διασκεδάζει, αλλά και τα εκπαιδεύει. Μαθαίνουν για την υγιεινή διατροφή και τη σημασία της, αναπτύσσοντας έτσι καλές διατροφικές συνήθειες από μικρή ηλικία. Επιπλέον, αισθάνονται υπερήφανα για τη συμβολή τους στην προετοιμασία σας, ενώ αργότερα απολαμβάνουν τα δημιουργήματά τους στην παραλία.

Πώς να μεταφέρεις και να συντηρήσεις τα υγιεινά σνακ για παιδιά στην παραλία

Για να μεταφέρεις και να συντηρήσεις τα υγιεινά σου σνακ στην παραλία, χρησιμοποίησε ισοθερμικές τσάντες, φορητά ψυγειάκια και αρκετές παγοκύστες. Έτσι, τα σνακ σου θα διατηρηθούν σε χαμηλή θερμοκρασία και θα είναι δροσερά όταν τα παιδιά πεινάσουν.

Βεβαιώσου ότι όλα τα σνακ είναι καλά κλεισμένα σε αεροστεγή δοχεία και επίσης ότι το ψυγειάκι ή η ειδική τσάντα έχουν κλείσει σωστά και μπορούν να διατηρούν τη χαμηλή θερμοκρασία τους. Κάποια από αυτά ασφαλίζουν κιόλας με κούμπωμα, για να είσαι σίγουρος ή σίγουρη ότι τα σνακ σας θα μείνουν δροσερά σχεδόν όλη τη μέρα.

Φρόντισε την υγεία τους κάθε μέρα

Την υγεία των παιδιών σου τη φροντίζεις κάθε μέρα. Είτε είστε στο σπίτι, είτε είστε σε διακοπές σκέφτεσαι πάντα για την υγεία και την ασφάλειά τους. Η υγιεινή διατροφή είναι βασικός πυλώνας για σωστή ανάπτυξη. Γι’ αυτό μη σταματάς να βρίσκεις έξυπνους τρόπους να τρέφεστε υγιεινά.

Με τη Eurolife FFH μπορείς, όμως, να εξασφαλίσεις και την καλύτερη ιατρική φροντίδα για την οικογένειά σου. Τα προγράμματα υγείας της Eurolife FFH προσφέρουν σε σένα και τους αγαπημένους σου κάλυψη για:

Συνδύασε δύο ή περισσότερα προγράμματα Eurolife FFH και επωφελήσου από το πρόγραμμα συνδυαστικών εκπτώσεων EurolifeSYN+ για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία και ολοκληρωμένη κάλυψη.

Μάθε περισσότερα για το πρόγραμμα συνδυαστικών εκπτώσεων ΕurolifeSYN+

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε τα νεότερα άρθρα από το blog μας