Προγράμματα ασφάλισης υγείας

Αξία έχει να φροντίζεις την δική σου υγεία και των αγαπημένων σου

Πώς να συνεχίσεις τη γυμναστική στις διακοπές σου: 7 fitness δραστηριότητες

Μείνε fit και απόλαυσε τις  διακοπές σου στο έπακρο
eurolife blog - χαρούμενο ζευγάρι ξαπλωμένο σε sup στη θάλασσα

Το καλοκαίρι μπορεί να σηματοδοτεί και το κλείσιμο των γυμναστηρίων, αλλά αυτό δε χρειάζεται να σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσεις τη γυμναστική σου. Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις για να μείνεις fit και να απολαύσεις τις διακοπές σου στο έπακρο, από κολύμπι στη θάλασσα και καγιάκ σε ήρεμα νερά, μέχρι ποδηλασία στα γραφικά μονοπάτια της πόλης ή της εξοχής.

Ανακάλυψε ποια μέρη προσφέρονται γι’ αυτές τις δραστηριότητες και συνέχισε να αθλείσαι ακόμα και στις διακοπές σου. Με αυτές τις επιλογές, η γυμναστική γίνεται μέρος της καλοκαιρινής σου εμπειρίας. Κι εδώ που τα λέμε, αν δε θες να αποχωρηστείς το αγαπημένο σου σχοινάκι, το ποδήλατο και τους αλτήρες, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να ζήσεις μακριά τους!

Ακόμα κι αν πρόκειται να ανέβεις σε πλοίο ή αεροπλάνο και το κουβάλημα του εξοπλισμού σου είναι δύσκολο, υπάρχουν πάντα ασκήσεις με το βάρος του σώματος ή ασκήσεις καλλισθενικής και γιόγκα, που θα σε βοηθήσουν να μείνεις fit αυτό το καλοκαίρι!

7 fitness δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις στις διακοπές σου

Από μελέτες που έγιναν σε μικρά γκουπ ανθρώπων, οι οποίοι βρισκόταν σε ολιγοήμερες διακοπές, βρέθηκε ότι η τακτική άσκηση βελτίωσε την ευεξία, την ποιότητα του ύπνου και τον καρδιακό παλμό τους, για όσο ακολουθούσαν πρόγραμμα ελαφριάς άσκησης στις διακοπές τους. Ας δούμε μερικές ιδέες για δραστηριότητες στις δικές σου διακοπές.

1. Πεζοπορία (Hiking)

Αν σου αρέσει το περπάτημα στην πόλη, η πεζοπορία σε βουνό, παραλία και δάσος θα γίνει το μότο σου για το καλοκαίρι. Εξερεύνησε τοπικά μονοπάτια και απολαύσε τη φύση στο μέρος που θα περάσεις τις διακοπές σου, διατηρώντας ταυτόχρονα τη φυσική σου κατάσταση.

Νησιά με υπέροχα πεζοπορικά μονοπάτια είναι η Άνδρος, η Νάξος, η Κρήτη και η Σαμοθράκη. Η Πελοπόνησος έχει επίσης υπέροχες καταπράσινες διαδρομές να ανακαλύψεις. Έχεις όρεξη για εξερεύνηση; Βάλε τα πεζοπορικά παπούτσια σου και φύγαμε!

2. Beach Volley

Παίξε βόλεϊ στην παραλία με φίλους ή με την οικογένεια σου, κάνοντας αερόβια άσκηση με διασκεδαστικό τρόπο. Μην ξεχάσετε να φορέσετε όλοι το αντηλιακό και το καπέλο σας, ειδικά αν το παιχνίδι σάς παρασύρει και παίζετε για αρκετή ώρα.

Οργάνωσε τουρνουά με άλλες παρέες και κάνε γνωριμίες που ξεκινούν με ένα απλό σερβίς. Δε θυμάσαι πώς γίνεται το σερβίς; Στις 10 δοκιμές θα σου βγει. Κι αν παίζετε κάθε μέρα, στο τέλος θα γίνετε οι πρωταθλητές της παραλίας!

3. Θαλάσσια σπορ

Αγαπάς τη θάλασσα περισσότερο από τις αμμουδερές παραλίες; Δοκίμασε κανό, καγιάκ, paddleboarding ή windsurfing, για μια έντονη και διασκεδαστική εμπειρία στο νερό. Αν ρωτήσεις τριγύρω στο νησί ή στην παραλία, πιθανότατα θα βρεις έμπειρους δασκάλους για να σου μάθουν τα βασικά.

Δεν έχει σημασία αν δεν έχεις δοκιμάσει κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν. Αυτό που έχει σημασία είναι να βρεις κάτι που θα σε παθιάσει. Οπότε αν η θάλασσα είναι για σένα μια αγάπη χωρίς τέλος, ίσως είναι μια καλή στιγμή να βρεις ένα σπορ που γίνεται στη θάλασσα.

4. Ποδηλασία

Το ποδήλατο είναι ένας υπέροχος τρόπος να μείνεις fit το καλοκαίρι. Νοίκιασε ένα ποδήλατο και εξερεύνησε την περιοχή, καίγοντας θερμίδες και ενισχύοντας την αντοχή σου. Το μεσογειακό τοπίο θα σε ανταμείψει με χρώματα και αρώματα από θυμάρι, αμπέλι και λεβάντα. Ποδηλάτισε από το ένα χωριό στο άλλο, απόλαυσε την ανατολή ή τη δύση του ηλίου και γέμισε το άλμπουμ των αναμνήσεών σου με όλες αυτές τις μοναδικές στιγμές και εικόνες.

5. Γιόγκα στην παραλία

Είσαι τύπος λίγο πιο spiritual; Ξεκίνα τη μέρα σου με γιόγκα στην παραλία ή την αυλή του ξενοδοχείου σου, απολαμβάνοντας την ηρεμία της θάλασσας και βελτιώνοντας την ευλυγισία και την ισορροπία σου. Στο τέλος μιας πρακτικής γιόγκα θα νιώθεις ότι το σώμα σου είναι πιο ανάλαφρο και γεμάτο ευεξία. Και όλα αυτά πριν ακόμα ξυπνήσουν οι υπόλοιποι παραθεριστές!

6. Υπαίθριο γυμναστήριο

Και πάμε τώρα στους αμετανόητους πιστούς του γυμναστηρίου. Αν το μόνο που σε απασχολεί για τις διακοπές σου είναι να μη χάσεις το προσωπικό σου ρεκόρ στα deadlifts, ίσως είναι μια καλή στιγμή να φτιάξεις ένα υπαίθριο γυμναστήριο στην αυλή σου. Ναι, δε χρειάζεσαι πολλά πολλά. Μια μπάρα, μερικά plates και ένα μονόζυγο θα είναι ακρετά για να φέρεις το γυμναστήριο στο εξοχικό σου.

Και μάντεψε! Μόλις το δουν οι γυμναστηριακοί σου φίλοι θα έρχονται μαζί σου κάθε Σαββατοκύριακο. Και μετά την προπόνησή σας μια βουτιά είναι ό,τι πρέπει.

7. Σκυταλοδρομίες θαλάσσης

Τέλος, μιας που είσαι ήδη με παρέα για διακοπές και αγαπάτε όλοι τη θάλασσα, ένα διασκεδαστικό παιχνίδι είναι οι σκυταλοδρομίες θαλάσσης. Χωριστείτε σε δύο ισότιμες ομάδες και παραβγείτε μέχρι τη σημαδούρα. Έτσι θα κολυμπήσετε όλοι κατά σειρά με απίστευτο πάθος. Και για να το κάνεις ακόμα πιο challenging, συμφωνήστε ότι η χαμένη ομάδα θα κεράσει τις μπίρες που θα πιείτε μετά!

Φυσική κατάσταση και υγεία στις διακοπές

Τώρα έχεις 7 καλούς τρόπους να φροντίσεις τη φυσική σου κατάσταση και την υγεία σου στις διακοπές, συμμετέχοντας σε δραστηριότητες όπως κολύμπι, πεζοπορία και ποδηλασία. Και επειδή πέρα από τη φυσική σου κατάσταση, καλό είναι να φροντίζεις και την υγεία σου, με τα προγράμματα ασφάλισης υγείας της Eurolife FFH είμαστε δίπλα σου για να μπορείς να αντιμετωπίσεις κάθε απρόοπτο.

Τα προγράμματα ασφάλισης υγείας σου προσφέρουν:

  • διαγνωστικές εξετάσεις
  • νοσοκομειακή περίθαλψη
  • ιατρικές υπηρεσίες

Επωφελήσου από το πρόγραμμα συνδυαστικών εκπτώσεων EurolifeSYN+ για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία στα ασφάλιστρα και πλήρη κάλυψη.

Μάθε περισσότερα για τα προγράμματα ασφάλισης υγείας

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε τα νεότερα άρθρα από το blog μας