Προγράμματα ασφάλισης υγείας

Αξία έχει να προστατεύεις την υγείας σου και των αγαπημένων σου

Ασκήσεις για ολιγόλεπτη γυμναστική

Πώς να γυμναστείς όταν έχεις busy πρόγραμμα
eurolife blog - γυναίκα μεγ΄άλης ηλικίας κάνει γυμναστική στο σπίτι

Δεν έχεις χρόνο για γυμναστήριο; Κανένα πρόβλημα! Μπορείς να εντάξεις την καλή φυσική κατάσταση στην καθημερινότητά σου με αποτελεσματικό τρόπο, ακόμα κι αν έχεις ένα πρόγραμμα που τρέχει συνεχώς. Μερικά λεπτά άσκησης την ημέρα είναι αρκετά για να σου χαρίσουν ενέργεια, να ενεργοποιήσουν τις ορμόνες της ευτυχίας και φυσικά να βελτιώσουν την υγεία της καρδιάς σου. Πάμε να δούμε πώς θα τα καταφέρεις όλα αυτά, χωρίς να χρειαστεί να θυσιάσεις πολύτιμο χρόνο!

6 τρόποι να κάνεις αποτελεσματική γρήγορη γυμναστική, όταν δεν έχεις πολύ χρόνο

Μπορείς να γυμναστείς, ακόμα κι αν δεν έχεις πολύ χρόνο στη διάθεσή σου! Συνδύασε ασκήσεις cardio με ασκήσεις δύναμης για ένα ολοκληρωμένο workout ή βγες για ένα γρήγορο τρέξιμο. Το σημαντικό είναι να το κάνεις συνήθεια. Πάμε να δούμε μερικούς τρόπους που θα σε βοηθήσουν να γυμναστείς γρήγορα και αποτελεσματικά.

Πρωινή fitness ρουτίνα τριών ασκήσεων

Ξεκίνα τη μέρα σου με μια απλή, αλλά δυναμική fitness ρουτίνα τριών ασκήσεων που θα σε ξυπνήσει και θα σου δώσει ενέργεια! Δοκίμασε ένα super set από 15 squats, αμέσως μετά κάνε 10 push-ups και ολοκλήρωσε με 30 δευτερόλεπτα σανίδα. Επανέλαβε για τρεις γύρους και είσαι έτοιμος να κατακτήσεις τη μέρα! Είναι γρήγορο, αποτελεσματικό και δε θα σε κάνει να χάσεις το πρωινό σου καφεδάκι!

Άλλοι πιθανοί συνδυασμοί ασκήσεων είναι:

  • Εναλλάξ προβολές, pullups και κλείσε με sit-ups (κοιλιακοί)
  • Jumping jacks, burpees και πλάγιοι κοιλιακοί
  • Squats, ραχιαίοι και ολοκλήρωσε με βυθίσεις

CrossFit

Αν ψάχνεις τρόπο να γυμναστείς γρήγορα και αποτελεσματικά, το CrossFit είναι φτιαγμένο για σένα! Συνδυάζει δύναμη και αντοχή σε ένα σύντομο αλλά δυνατό πρόγραμμα. Η ημερήσια προπόνηση ονομάζεται WOD (Workout of the day) και περιλαμβάνει πολυαρθρικές ασκήσεις ενόργανης και άρσης βαρών. Με το CrossFit, δε χρειάζεται να ξοδεύεις πολλές ώρες στο γυμναστήριο. Προπονείσαι δυνατά για μισή ώρα ή 20 λεπτά και είσαι έτοιμος.

Γυμναστήρια που λειτουργούν μετά τις 12:00

Αν έχεις φορτωμένο πρόγραμμα κάθε μέρα, μπορείς να γυμναστείς, όταν οι υποχρεώσεις, τα ραντεβού και τα τηλέφωνα τελειώσουν. Κάποια γυμναστήρια είναι ανοιχτά και μετά τις 12:00. Κάποια άλλα λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο, ακριβώς για να εξυπηρετούνται όσοι εργάζονται μέχρι αργά. Οπότε, αν δεν είσαι πρωινός τύπος ή έχεις τρελό πρόγραμμα, αυτές οι επιλογές σου δίνουν τη δυνατότητα να γυμναστείς οποιαδήποτε ώρα θες.

Mini gym στο σπίτι σου

Αν έχεις ένα μικρό δωμάτιο που μέχρι τώρα έμενε αναξιοποίητο, μπορείς να φτιάξεις το δικό σου mini gym στο σπίτι. Με μια ολυμπιακή μπάρα, λίγα plates, 2 αλτήρες, ένα μονόζυγο και ένα στρώμα, μπορείς να μετατρέψεις το μικρό σου δωμάτιο σε προσωπικό γυμναστήριο! Πλέον δε θα χρειάζεται να τρέχεις στο γήπεδο ή στο gym. Γλιτώνεις τα πηγαινέλα και κάνεις την προπόνησή σου όποτε σε βολεύει. Απλά, πρακτικά και χωρίς πολλά έξοδα!

Yoga όταν όλοι έχουν κοιμηθεί

Όταν όλοι έχουν κοιμηθεί και το σπίτι είναι ήσυχο, είναι η τέλεια στιγμή για λίγη yoga. Ξεκίνα με έναν απλό Χαιρετισμό στον Ήλιο για να τονώσεις το σώμα σου και να χαλαρώσεις το μυαλό σου. Με τον καιρό, μπορείς να προσθέτεις νέες στάσεις, όπως τη Γέφυρα ή τον Πολεμιστή. Έτσι, πριν ακόμα το συνειδητοποιήσεις, θα έχεις μια ολοκληρωμένη ρουτίνα που θα σε ηρεμήσει και θα σε αναζωογονήσει για την επόμενη μέρα!

Γυμναστική την Κυριακή

Κυριακή πρωί και fitness γίνεται; Πάρε τα παιδιά και πήγαινε στο πάρκο. Τρέξτε όλοι μαζί, κάντε μερικές ασκήσεις σε υπαίθρια γυμναστήρια, ή οργανώστε έναν μικρό αγώνα σκυταλοδρομίας. Μπορείτε ακόμα και να παίξετε κυνηγητό – είναι εξαιρετική αερόβια άσκηση! Έτσι, συνδυάζεις την άσκηση με διασκέδαση και ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια.

Και μην ξεχνάς, η γυμναστική δε χρειάζεται να είναι βαρετή ή μοναχική. Όλοι μπορούν να συμμετέχουν!

Extra fitness tips για μια πιο υγιή ζωή

  • Προτίμησε το περπάτημα από την οδηγηση, για κοντινές αποστάσεις στην πόλη.
  • Πες ναι σε μια active καθημερινότητα με ποδήλατο.
  • Κάνε συχνά διαλείμματα στο γραφείο, για να τεντώσεις το σώμα σου.
  • Ενσωμάτωσε ασκήσεις δύναμης στο εβδομαδιαίο σου πρόγραμμα.
  • Επίλεξε σκάλες αντί για ασανσέρ, όπου είναι δυνατόν.

Η υγεία σου είναι προτεραιότητα

Ακόμα και λίγα λεπτά γυμναστικής καθημερινά μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην πρόληψη ασθενειών, στη βελτίωση της συνολικής σου υγείας και στο να έχεις μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Στη Eurolife FFH βρισκόμαστε στο πλευρό σου για να προστατεύεις πιο αποτελεσματικά την υγεία σου και σου προσφέρουμε προγράμματα ασφάλισης υγείας που:

  • Καλύπτουν δαπάνες νοσοκομείου & ιατρών
  • Συμπεριλαμβάνουν καλύψεις για επείγοντα περιστατικά (ηλίαση, αλλεργική αντίδραση κ.ά.)
  • Προσφέρουν πρόσθετες παροχές σε συμβεβλημένα νοσοκομεία

 

Μάλιστα, με το πρόγραμμα συνδυαστικών εκπτώσεων EurolifeSYN+ έχεις τη δυνατότητα να εξοικονομήσεις χρήματα, ασφαλίζοντας τόσο την υγεία τη δική σου όσο και του κατοικιδίου σου, αλλά και την κατοικία σου, το περιεχόμενό της, το αυτοκίνητό σου κ.λπ.

Σύγκρινε τα προγράμματα υγείας και βρες αυτό που ταιριάζει σε σένα

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε τα νεότερα άρθρα από το blog μας