My Happy Pet

Αξία έχει να μεγαλώνεις ένα υγιές κατοικίδιο

Παιχνίδια για σκύλους & γάτες: 9 Εύκολες DIY προτάσεις

Mε αντικείμενα που έχεις ήδη στο σπίτι
Eurolife blog - γάτα μέσα σε κουτί - dyi παιχνίδια για κατοικίδια

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων μας υπενθυμίζει πόσο σημαντικό είναι να προσφέρουμε αγάπη και φροντίδα στους τετράποδους φίλους μας. Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για τη σωματική και ψυχική τους ευημερία είναι να παίζουμε μαζί τους.

Η σημασία του παιχνιδιού για τα κατοικίδια

Το παιχνίδι βοηθά την υγεία και την ευημερία του κατοικιδίου σου με τον πιο φυσικό τρόπο. Μέσα από το παιχνίδι, τα κατοικίδια μας εκτονώνονται, ενισχύουν την κινητικότητά τους, εξασκούν τη νοημοσύνη τους, και βελτιώνουν τη συμπεριφορά τους. Πάνω απ' όλα, όμως, δημιουργούμε στιγμές σύνδεσης και χαράς μαζί τους, κάτι που τα κάνει ακόμα πιο χαρούμενα και υγιή σε βάθος χρόνου.

Το παιχνίδι με κατοικίδια:

  • βοηθά στην ανάπτυξή τους.
  • ενισχύει τον δεσμό σου μαζί τους.
  • προσφέρει διασκέδαση σε όλους.
  • τα γυμνάζει με υγιή τρόπο.
  • κάνει την καθημερινότητα στο σπίτι πιο ενδιαφέρουσα.

Σύμφωνα με έρευνα, η αλληλεπίδραση με έναν σκύλο βοήθησε στη μείωση του πόνου και του άγχους σε ασθενείς που επισκέφθηκαν το τμήμα επειγόντων περιστατικών του Royal University Hospital στον Καναδά. Άρα, το απολύτως ενδιαφέρον στη συζήτηση αυτή είναι ότι η αλληλεπίδραση με ένα κατοικίδιο βοηθά και τη δική σου ψυχική υγεία!

Δε χρειάζεται, ωστόσο, να ξοδέψεις πολλά χρήματα για παιχνίδια. Μπορείς να δημιουργήσεις τα δικά σου με απλά αντικείμενα που έχεις ήδη στο σπίτι!

9 Ιδέες για παιχνίδια για γάτες & σκύλους με απλά αντικείμενα

1. Μπάλες από κάλτσες

Ένα από τα πιο απλά παιχνίδια που μπορείς να φτιάξεις για τον σκύλο ή τη γάτα σου είναι μια μπάλα από κάλτσες. Πάρε μια παλιά κάλτσα, γέμισέ τη με λίγο ύφασμα ή χαρτί και δέσε τη σφιχτά στην άκρη. Για σκύλους, μπορείς να προσθέσεις και λίγες λιχουδιές μέσα στη μπάλα, για να τους κεντρίσεις ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον. Αυτό το παιχνίδι είναι ιδανικό για πέταγμα και τράβηγμα, ενώ οι γάτες συνηθίζουν να το κυνηγούν και να το δαγκώνουν.

2. Αυτοσχέδιος παιχνιδογρίφος από ρολά χαρτιού

Μάζεψε μερικά άδεια ρολά από χαρτί υγείας ή κουζίνας και δημιούργησε έναν γρίφο που θα κρατήσει απασχολημένο τον σκύλο ή τη γάτα σου για ώρες. Κλείσε τις άκρες των ρολών με χαρτί ή ύφασμα και κρύψε μέσα λιχουδιές. Το κατοικίδιό σου θα χρησιμοποιήσει τη νοημοσύνη του, για να ανακαλύψει τις κρυμμένες λιχουδιές, αναπτύσσοντας έτσι τις δεξιότητές του στην επίλυση προβλημάτων και ενισχύοντας το ένστικτο της αναζήτησης.

3. Παιχνίδι για γάτες με κουβάρι από κορδόνια

Για τις γάτες, ένα από τα πιο διασκεδαστικά παιχνίδια μπορεί να είναι ένα απλό κουβάρι από κορδόνια. Φτιάξε ένα σφιχτό κουβαράκι και άφησε τη γάτα σου να το κυνηγά. Είναι ελαφρύ, εύκολο να το κλωτσήσει και να το πιάσει με τα νύχια της, και ασφαλές για να παίξει μαζί του καθώς το δαγκώσει. Εσύ, πιάσε απλώς τα ποπ κορν και απόλαυσε το γατοθέαμα!

Extra tip: Απόφυγε το κουβάρι από μαλλί ή τις μπάλες από αλουμινόχαρτο, καθώς είναι πιο εύκολο η γάτα σου να καταπιεί καταλάθος κομματάκια ή να εμφανίσει αλλεργία.

4. Παιχνίδια για σκυλιά από ρούχα που δεν χρησιμοποιείς πια

Μπορείς να φτιάξεις ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι για σκύλους που προορίζεται για τράβηγμα. Χρησιμοποίησε παλιά ρούχα ή υφάσματα – από μια παλιά μπλούζα για παράδειγμα. Κόψε το ύφασμα σε λωρίδες, πλέξε τις λωρίδες μεταξύ τους και δέσε τις άκρες. Αυτό το παιχνίδι είναι τέλειο για τράβηγμα και προσφέρει στον σκύλο σου την ευκαιρία να μάθει να ελέγχει την παρορμητικότητά του και να δυναμώσει παίζοντας μαζί σου.

5. Παιχνίδια για γάτες με κορδέλα & καμπανάκι

Οι γάτες λατρεύουν το κυνήγι και η κορδέλα είναι ένα κλασικό παιχνίδι που μπορείς να φτιάξεις στο σπίτι. Πάρε μια μακριά κορδέλα ή ένα κομμάτι ύφασμα και κούνα το μπροστά από τη γάτα σου, για να την προκαλέσεις να το κυνηγήσει. Αν θες να το κάνεις ακόμα πιο ενδιαφέρον, πρόσθεσε μια μικρή καμπανούλα ή ένα φτερό στην άκρη, για να τραβήξεις περισσότερο την προσοχή της.

6. Κουτί-καταφύγιο για γάτες

Οι γάτες έχουν πάντα διάθεση για εξερεύνηση. Ένα απλό χαρτονένιο κουτί μπορεί να γίνει το αγαπημένο τους καταφύγιο. Βάλε το κουτί σε μια γωνιά, κόψε μερικές τρύπες στις πλευρές και η γάτα σου θα περάσει ώρες εξερευνώντας και παίζοντας. Για περισσότερη διασκέδαση, κρύψε μέσα λιχουδιές ή μικρά παιχνίδια της.

Έχεις δύο, τρεις ή τέσσερις γάτες και θες να το πας ένα βήμα παρακάτω; Μπορείς να φτιάξεις έναν ολόκληρο αυτοσχέδιο λαβύρινθο από παλιά κουτιά! Τοποθέτησέ τα σε διάφορα ύψη και κόψε τρύπες, για να μπορούν οι γάτες σου να περνάνε από το ένα κουτί στο άλλο. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ενθουσιαστούν με την ευκαιρία να εξερευνήσουν και να παίζουν μέσα σε αυτόν τον υπέροχο αυτοσχέδιο λαβύρινθο που έφτιαξες γι’ αυτές!

7. Παιχνίδια για σκύλους - αναζήτηση λιχουδιών

Αν ο σκύλος σου λατρεύει τις προκλήσεις, μπορείς να φτιάξεις ένα απλό παιχνίδι αναζήτησης λιχουδιών με πλαστικά ποτήρια ή κουτιά. Κρύψε τις λιχουδιές κάτω από τα ποτήρια και δες τον σκύλο σου να χρησιμοποιεί την οσφρητική του ικανότητα, για να τις βρει. Αυτό το παιχνίδι για σκύλους όχι μόνο τους εξασκεί πνευματικά, αλλά θα σου δώσει και μπόλικο υλικό για να ανεβάσεις αστεία stories με τον σκύλο σου σε θέση πρωταγωνιστή.

8. Κυνήγι μπαλονιού για σκύλους

Ένα απλό μπαλόνι μπορεί να γίνει μια εξαιρετική αφορμή κυνηγιού για τον σκύλο σου. Φούσκωσε το μπαλόνι και παίξτε μαζί του μέσα ή έξω από το σπίτι. Ο σκύλος σου θα λατρέψει να το κλωτσάει και να το κυνηγάει, ενώ θα διασκεδάζει και θα γυμνάζεται ταυτόχρονα. Προτιμήστε, όμως, να παίξετε το συγκεκριμένο παιχνίδι εκτός του ωραρίου κοινής ησυχίας, καθώς το μπαλόνι μπορεί να κάνει θόρυβο αν σκάσει.

9. Πλαστικά μπουκάλια με λιχουδιές

Τα άδεια πλαστικά μπουκάλια μπορούν να γίνουν ιδανικά παιχνίδια για τους σκύλους. Βάλε μέσα λίγες λιχουδιές και άφησε τον σκύλο σου να τα κουνάει και να τα κυνηγάει μέχρι να καταφέρει να βγάλει τις λιχουδιές από μέσα. Το παιχνίδι αυτό είναι πολύ καλό για την ενίσχυση της νοητικής και σωματικής του δραστηριότητας.

Αξία έχει να μεγαλώνεις ένα χαρούμενο κατοικίδιο

Μεγαλώνοντας ένα χαρούμενο κατοικίδιο, εξασφαλίζεις την ευημερία του και την αρμονία στο σπίτι. Η ασφάλιση κατοικίδιου My Happy Pet της Eurolife FFH είναι ο σύμμαχός σου για να προστατεύσεις την υγεία του αγαπημένου σου φίλου αφού σου προσφέρει:

  • κτηνιατρικές επισκέψεις
  • διαγνωστικές εξετάσεις
  • νοσοκομειακή περίθαλψη
  • υπηρεσίες φροντίδας (καλλωπισμό, συνεδρίες εκπαίδευσης)
  • wellness προνόμια (διαμονή σε πιστοποιημένα κέντρα φιλοξενίας, εκπτώσεις σε τροφές, παραφαρμακευτικά προϊόντα και είδη καλλωπισμού)

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιοκτήτες σκύλων και γατών ανεξαρτήτως φυλής (ράτσας), ηλικίας και προϋπάρχουσας ασθένειας και προσφέρει 2 πακέτα ανάλογα με το εύρος καλύψεων που επιθυμείς να αποκτήσεις. Το Standard πακέτο κοστίζει €75 ετησίως για σκύλο και γάτα, ενώ το Plus πακέτο κοστίζει €95 για σκύλο και €85 για γάτα, ετησίως.

Συνδύασε την ασφάλεια σκύλου και γάτας με άλλα προγράμματα μέσω του προγράμματος EurolifeSYN+ και επωφελήσου από τις συνδυαστικές εκπτώσεις που σου προσφέρει η Eurolife FFH.

Φρόντισε το κατοικίδιό σου όπως του αξίζει, σήμερα και κάθε ημέρα!

Πρόγραμμα ασφάλισης κατοικιδίων My Happy Pet

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε τα νεότερα άρθρα από το blog μας