Αξία έχει να μεγαλώνεις ένα χαρούμενο κατοικίδιο!

Πρόγραμμα ασφάλισης κατοικιδίων My Happy Pet

Διακοπές και κατοικίδιο: Tips για να τις απολαύσετε και οι δύο

Tips για να τις απολαύσετε και οι δύο

Καλοκαιρινές διακοπές με το κατοικίδιό σου; Υπέροχη ιδέα! Αν αποφάσισες να πάρεις μαζί τον γάτο ή τον σκύλο σου στις διακοπές, παρακάτω θα βρεις μερικά χρήσιμα tips, για να καταφέρει να προσαρμοστεί γρήγορα στο νέο περιβάλλον του και να χαρεί μαζί σου τον ήλιο και το κολύμπι στη θάλασσα. Έτσι, θα απολαύσετε και οι δύο τις διακοπές σας στο έπακρο, χωρίς άγχος και με περίσσια χαρά!Αλλά ακόμη κι αν ο μικρός σου φίλος δεν είναι έτοιμος να σε συνοδέψει σε θάλασσες και νησιά, υπάρχει τρόπος να περάσετε και οι δύο καλά φέτος το καλοκαίρι! Στη συνέχεια θα βρεις μερικές χρήσιμες συμβουλές, για να μειώσεις το στρες του κατοικιδίου αν δεν το πάρεις μαζί σου.

Πού να αφήσω το κατοικίδιό μου όταν φεύγω για διακοπές;

Όταν φεύγεις για διακοπές, μπορείς να αφήσεις το κατοικίδιό σου στο σπίτι – αν πρόκειται να λείψεις για λίγες μέρες – ή σε έναν αξιόπιστο ξενώνα για ζώα αν πρόκειται να λείψεις για περισσότερες μέρες.

Τι να κάνεις αν το κατοικίδιό σου μείνει στο σπίτι όταν πας διακοπές

Αν το κατοικίδιό σου πρόκειται να μείνει στο σπίτι όταν εσύ πας διακοπές, μην ανησυχείς! Υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις, για να μη νιώσει μόνο του, όσο θα λείπεις.

«Μα έχω γάτα και οι γάτες προτιμούν να είναι μόνες.»

Μύθος! Ακόμα και οι γάτες ψάχνουν την ανθρώπινη παρέα και την προσοχή. Οπότε, φρόντισε να έχεις έναν έμπιστο φροντιστή ή φίλο που θα επισκέπτεται τη γάτα σου στο σπίτι τακτικά, για να την ταΐζει και να της δίνει την προσοχή που χρειάζεται. Άφησέ της τα αγαπημένα της παιχνίδια και κουβέρτες, για να νιώθει πιο άνετα και να έχει με κάτι να ασχοληθεί.

Επίσης, ήξερες ότι τα κατοικίδια αγαπούν τη μουσική; Μπορείς, λοιπόν,να αφήσεις να παίζει η αγαπημένη playlist του κατοικιδίου σου, για να μην νιώθει μόνο του και για να μείνει ήρεμο τις μέρες που θα λείπεις.

Μίλα με τον φίλο ή τον φροντιστή του κατοικιδίου σου για τις συνήθειες και τις ανάγκες του του, ώστε να ξέρει τι χρειάζεται να κάνει, όταν θα βρίσκεται με το ζωάκι σου. Επίσης, αν έχεις μια web κάμερα, μπορείς να βλέπεις τι συμβαίνει εξ αποστάσεως και να του μιλάς, για να ακούει τη φωνή σου.

Με αυτές τις μικρές κινήσεις, το κατοικίδιό σου θα περάσει τις λίγες μέρες μακριά σου με λιγότερο άγχος.

Τι να κάνεις αν το κατοικίδιό σου μείνει σε ξενώνα ή σε σπίτι pet sitter

Αν το κατοικίδιό σου πρόκειται να περάσει τις μέρες που θα λείπεις διακοπές σε κάποιο ξενώνα κατοικιδίων ή στο σπίτι κάποιου pet sitter, υπάρχουν μερικές κινήσεις που μπορείς να κάνεις, για να διευκολύνεις τα πράγματα.

Καταρχάς, βεβαιώσου ότι ο ξενώνας ή ο pet sitter έχει καλές αξιολογήσεις από άλλους pet parents και είναι αξιόπιστος. Μπορείς να επισκεφθείς επίσης τον χώρο του μαζί με το κατοικίδιό σου 1-2 μέρες πριν από την αναχώρηση, για να εξοικειωθεί με το περιβάλλον.

Φρόντισε να δώσεις αναλυτικές οδηγίες για τις διατροφικές του συνήθειες, τα φάρμακά του (αν παίρνει) και τις προτιμήσεις του στο παιχνίδι και την άσκηση. Άφησε μαζί του αγαπημένα παιχνίδια, κουβέρτες και κάτι που έχει τη μυρωδιά σου, για να νιώθει πιο άνετα. Επίσης, ενημέρωσε τον pet sitter για τις ιδιαίτερες συνήθειες του τετράποδου φίλου σου και άφησε τα στοιχεία επικοινωνίας σου για τυχόν έκτακτο περιστατικό.

Καλό είναι να μείνεις σε επαφή με τον ξενώνα ή τον pet sitter κατά τη διάρκεια των διακοπών, για να ενημερώνεσαι για την κατάσταση του κατοικιδίου σου. Κάνοντας τα παραπάνω, μπορείς να απολαύσεις τις διακοπές σου, γνωρίζοντας ότι το κατοικίδιό σου είναι σε καλά χέρια!

Διακοπές με σκύλο ή γάτα

Αν αποφάσισες να πάρεις το κατοικίδιό σου μαζί στις διακοπές, μπράβο! Είναι μια υπέροχη πρωτοβουλία, αλλά θα χρειαστεί να προετοιμαστείς σωστά.

  1. Αν έχεις κλείσει διαμονή σε κατάλυμα, βεβαιώσου ότι δέχεται κατοικίδια.
  2. Αν η επιλογή σου είναι το οργανωμένο camping, σιγουρέψου ότι οι συνθήκες είναι κατάλληλες για το κατοικίδιό σου.
  3. Αν κάνεις ελεύθερο camping, καλό είναι να βρεις ένα σημείο με σκιά και τρεχούμενο νερό.

Επίσης, προετοίμασε το κατοικίδιό σου για το ταξίδι, είτε είναι με αυτοκίνητο είτε με αεροπλάνο, φροντίζοντας να έχει τα απαραίτητα δικαιολογητικά και το μικροτσιπ. Τέλος, μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί το κρεβάτι του, τα αγαπημένα του παιχνίδια, φαγητό και νερό, καθώς και μπολ για το φαγητό του.

Αν το ταξίδι σας είναι οδικό, καλό είναι να κάνεις τακτικά διαλείμματα, για να ξεκουραστείτε και οι δύο, αλλά και για να πάτε την απαραίτητη «βόλτα», αν το κατοικίδιό σου είναι σκύλος. Επίσης, πάρε μαζί σου το βιβλιάριο υγείας του και τυχόν φάρμακα που μπορεί να χρειαστεί.

Φρόντισε το κατοικίδιό σου και στις διακοπές με το My Happy Pet

Οι διακοπές είναι για να σε αποφορτίσουν και να σε γεμίσουν ξανά με ενέργεια. Αυτό σημαίνει πως το άγχος δεν έχει καμία θέση σε αυτές τις μέρες που θα περάσεις με ή χωρίς το κατοικίδιό σου.

Με το πρόγραμμα My Happy Pet της Eurolife FFH, νιώθεις σίγουρος ή σίγουρη για την ευημερία του καλύτερού σου φίλου! Ασφαλίζοντας το κατοικίδιό σου μέσω του τραπεζικού δικτύου της Eurobank, φροντίζεις στην πράξη την υγεία και την ευεξία του αγαπημένου σου κατοικιδίου (ασφάλεια σκύλου και γάτας). Τώρα, η υγεία του κατοικιδίου σου γίνεται προτεραιότητα, καθώς εξασφαλίζεις:

  • κτηνιατρικές επισκέψεις 
  • διαγνωστικές εξετάσειςνοσοκομειακή περίθαλψη
  • υπηρεσίες φροντίδας (καλλωπισμό, συνεδρίες εκπαίδευσης)
  • wellness προνόμια (διαμονή σε πιστοποιημένα κέντρα φιλοξενίας, εκπτώσεις σε τροφές, παραφαρμακευτικά προϊόντα και είδη καλλωπισμού)

Με την ενεργοποίηση του My Happy Pet για το κατοικίδιο ή τα κατοικίδιά σου, απολαμβάνεις καλύψεις για ιατρικές εξετάσεις και επείγοντα περιστατικά, ενώ με το πρόγραμμα συνδυαστικών εκπτώσεων EurolifeSYN+ κερδίζεις εκπτώσεις σε άλλα ασφαλιστικά προγράμματα της επιλογής σου.

Γιατί να μην έχεις το κεφάλι σου ήσυχο στις διακοπές και το κατοικίδιό σου πιο χαρούμενο από ποτέ;

Πρόγραμμα ασφάλισης κατοικιδίων My Happy Pet

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε τα νεότερα άρθρα από το blog μας