Ιδιωτική Ασφάλιση Υγείας: Αξίζει να έχεις και γιατί;

Αξίζει να έχει κάποιος ιδιωτική ασφάλιση υγείας ή είναι καλύτερο να βάζει χρήματα στην άκρη για μια «ώρα ανάγκης»;

Η αποταμίευση χρημάτων για την περίπτωση που χρειαστείς άμεσα ένα ποσό, είναι κάτι που είναι καλό να κάνεις. Ωστόσο, η ιδιωτική ασφάλιση υγείας προσφέρει πολλά περισσότερα από απλή κάλυψη δαπανών. Επιπλέον, με ένα νοσοκομειακό πρόγραμμα έχεις πλήρη κάλυψη από την επόμενη κιόλας ημέρα.

Ας δούμε, τους 5 λόγους που η ιδιωτική ασφάλιση υγείας γίνεται όλο και πιο απαραίτητη.

4 λόγοι για να αποκτήσεις σήμερα ιδιωτική ασφάλιση υγείας

1. Καλύτερες επιλογές στην περίθαλψη

Με την ιδιωτική ασφάλιση υγείας μπορείς να επιλέξεις εσύ το ιατρικό κέντρο που επιθυμείς, μέσα από ένα δίκτυο συμβεβλημένων νοσοκομείων.

Αν έχει προκύψει ένα σοβαρό θέμα υγείας, είναι πολύ ανακουφιστικό να γνωρίζεις ότι θα έχεις την καλύτερη αντιμετώπιση και φροντίδα. Έτσι, ανάλογα με το πρόγραμμα που έχεις επιλέξει μπορείς να έχεις:

  • Μονόκλινο δωμάτιο
  • Ασθενοφόρο
  • Αμοιβές για αποκλειστική νοσοκόμα
  • Κάλυψη στο εξωτερικό

2. Εύκολη πρόσβαση

Όταν προκύπτει ένα θέμα υγείας το τελευταίο που θες είναι να είσαι σε αναμονή για μία εξέταση ή για ένα χειρουργείο. Μέχρι και το τέλος του 2023, οι ασθενείς που ήταν σε αναμονή, για να πραγματοποιήσουν ένα χειρουργείο σε δημόσια δομή του συστήματος υγείας, έφτασαν του 102.000. Και παρά του ότι ξεκίνησαν τα απογευματινά χειρουργεία, ο αριθμός των ασθενών που περιμένουν, θα είναι κάπως δύσκολο να μειωθεί σύντομα. Πέραν αυτού, υπάρχει κόστος στα απογευματινά χειρουργεία που φτάνει από 300 έως 2.000 ευρώ.

Επίσης, κάτι που εντείνει την κατάσταση με τα χειρουργεία είναι ότι πολλά νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα και αυτό αποτρέπει αρκετούς δυνάμει επαγγελματίες υγείας να ανταποκριθούν στις προκηρύξεις. Συγκεκριμένα, αρκετά νοσοκομεία δυσκολεύονται να βρουν αναισθησιολόγους, με αποτέλεσμα να παρατείνεται η αναμονή των ασθενών.

Το κενό αυτό έρχεται να καλύψει ένα ιδιωτικό πρόγραμμα ασφάλισης υγείας.Έχεις άμεση πρόσβαση σε ιδιωτικές εγκαταστάσεις, εξοπλισμένες, ως επί των πλείστων, με την πιο εξελιγμένη τεχνολογία και στελεχωμένες με πλήρως καταρτισμένο προσωπικό.

3. Δωρεάν ετήσιο check up

Είναι αλήθεια ότι οι Έλληνες κατέχουμε τα «πρωτεία» στην παραμέληση της υγείας. Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, οι Έλληνες επισκεπτόμαστε έναν επαγγελματία υγείας μόλις 2,7 φορές μέσα στο έτος. Η έρευνα αφορά δεδομένα του 2021 και μάλιστα δείχνει ότι η συχνότητα των επισκέψεων μειώθηκε για τη χώρα μας, σε σχέση με την περίοδο 2018-2020.

Ας το αλλάξουμε αυτό, κάνοντας την υγεία πιο προσβάσιμη και την πρόληψη πιο τακτική. Τα περισσότερα ιδιωτικά ασφαλιστικά προγράμματα υγείας παρέχουν δωρεάν ετήσιο προληπτικό έλεγχο που περιλαμβάνει εξετάσεις όπως:

  • γενική αίματος
  • γενική ούρων
  • εξέταση σακχάρου
  • εξέταση χοληστερίνης & τριγλυκεριδιων
  • ακτινογραφία θώρακος, και άλλα

Οι εξετάσεις αυτές για να γίνουν σε μία ιδιωτική κλινική έχουν κόστος από 120€ έως 220€ (βάσει ιδιωτικού τιμοκοκαταλόγου), κατά μέσο όρο. Εναλλακτικά, μπορούν να γίνουν μέσω ΕΟΠΥΥ, με μία συμμετοχή του ασφαλισμένου της τάξεως του 15% (επί των τιμών ΦΕΚ), όταν τα παραπεµπτικά εκτελούνται σε ιδιώτες συμβεβλημένους παρόχους.

Έτσι, για παράδειγμα, για έναν άνδρα ή μια γυναίκα 37 ετών, ένα εξωνοσοκομειακό πρόγραμμα, όπως το «Προνόμιο για όλους», θα κοστίσει 72€/ έτος (6€/ μήνα). Πέρα από δωρεάν προληπτικό έλεγχο, μπορεί να έχει οφθαλμολογικό και οδοντιατρικό έλεγχο, καθώς και προνομιακές τιμές σε διάφορες υπηρεσίες, όπως προγραμματισμένες ιατρικές επισκέψεις σε συγκεκριμένες ειδικότητες (με κόστος 10€) και άλλα.

4. Εξοικονόμηση χρημάτων

Ίσως να ακούγεται περίεργο ότι με την ιδιωτική ασφάλιση υγείας μπορείς να εξοικονομήσεις χρήματα, ωστόσο αποδεικνύεται πως αυτό είναι γεγονός. Οι Έλληνες καταλήγουμε να πληρώνουμε πολλά σε ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας, καθώς η έλλειψη εμπιστοσύνης στο δημόσιο σύστημα δείχνει να είναι ένας βασικός λόγος, για τον οποίο οι ασθενείς στρέφονται σε ιδιωτική περίθαλψη.

Στην περίπτωση ιδιωτικής νοσοκομειακής περίθαλψης, για έναν φυσιολογικό τοκετό σε δίκλινο δωμάτιο ιδιωτικού μαιευτηρίου το ζευγάρι θα ξοδέψει από 2.000€ έως 3.850€, συν την αμοιβή γιατρού, υγειονομικό υλικό και φάρμακα, κάτι που στο σύνολο μπορεί να ξεπεράσει τα 4.000€.

Ιδιωτική ασφάλιση υγείας - τιμές

Με ένα πρόγραμμα όπως το Premium Health 750€-Economy, εξασφαλίζεις 100% κάλυψη εξόδων μετά την αφαίρεση του εκπιπτόμενου ποσού των 750€, με ένα ενδεικτικό κόστος για τον ασφαλισμένο 67€/ μήνα (η τιμή αυτή ισχύει για άνδρα 37 ετών).

Παράλληλα, με ένα τέτοιο πρόγραμμα προσφέρονται και άλλες παροχές, όπως 750€ εφάπαξ επίδοµα για φυσιολογικό τοκετό ή καισαρική τοµή (και σε περίπτωση που έχεις εμπλουτίσει το συμβόλαιό σου και με την κάλυψη Χειρουργικού Επιδόματος, θα πάρεις και το επιπλέον ποσό του χειρουργικού επιδόματος).

Έτσι, τα χρήματα που σκόπευες να βάλεις στην άκρη για ώρα ανάγκης, μπορείς να τα κρατήσεις για το επόμενο road trip!

Κι αν έχεις οικογένεια, ακόμα καλύτερα. Δημιούργησε τη δική σας οικογενειακή ιδιωτική ασφάλιση υγείας και φρόντισε εσένα και αυτούς που αγαπάς με ποιοτική ιατρική περίθαλψη. Ανάλογα με τις ανάγκες σου, μπορείς να επιλέξεις τις καλύψεις που θέλεις.

Ασφάλιση υγείας με τη Eurolife FFH

Με τα προγράμματα ασφάλισης υγείας της Eurolife FFH, η υγεία σου είναι προτεραιότητα.

Βρισκόμαστε στο πλευρό σου και δημιουργήσαμε προγράμματα ασφάλισης υγείας, για να μπορείς να φροντίσεις την υγεία σου ακόμη πιο αποτελεσματικά.

Σου προσφέρουμε:

  • Ολοκληρωμένη φροντίδα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη νοσηλεία
  • Κάλυψη για επείγοντα περιστατικά
  • Κάλυψη για διαγνωστικές εξετάσεις
  • Απευθείας κάλυψη σε συμβεβλημένα νοσοκομεία
  • 24ωρη εξυπηρέτηση σε ασφαλιστικά και διαδικαστικά θέματα

Η καλή υγεία ξεκινά με τη σιγουριά του να νιώθεις ασφαλής.

Και μην ξεχνάς ότι μπορείς να αποκτήσεις επιπλέον έκπτωση στα ασφάλιστρά σου με τις συνδυαστικές εκπτώσεις του προγράμματος EurolifeSYN+.

Προγράμματα Ασφάλισης Υγείας

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε τα νεότερα άρθρα από το blog μας