Προγράμματα Εξωνοσοκομειακής Περίθαλψης

Social media: Γιατί να κάνεις ένα διάλειμμα αυτό το καλοκαίρι

Ζήσε το καλοκαίρι, ζήσε τις στιγμές σου
eurolife-blog μπαμπάς και παιδί παίζουν μαζί στη θάλασσα το καλοκαίρι

Τα social media είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής και της καθημερινότητας μας γι’ αυτό και περνάμε όλο και περισσότερο χρόνο στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Ο μέσος χρήστης αφιερώνει τουλάχιστον 2,5 ώρες τη μέρα στα social, ενώ ταυτόχρονα κοιτάζουμε το κινητό μας (ακόμα και ασυναίσθητα) περίπου 159 φορές τη μέρα.

Το scrolling στο κινητό είναι σίγουρα πολύ χαλαρωτικό. Στις διακοπές όμως, υπάρχουν και εκείνες οι στιγμές που δεν συμβαίνουν όλο τον χρόνο και που αν τους δώσουμε την προσοχή που τους αξίζει, μπορούν να μας χαλαρώσουν ακόμη περισσότερο. Ο ήχος της θάλασσας, το αγαπημένο μας βιβλίο και η κουβέντα με τους φίλους μας μπορεί να είναι τελικά πολύ πιο αναζωογονητικά από τα stories και τα reels μας. Μήπως λοιπόν δεν χρειάζεται να κάνουμε και στην ξαπλώστρα ό,τι κάνουμε όλο το χρόνο και στον καναπέ του σπιτιού μας;

Αφήνοντας για λίγο το κινητό στην άκρη, έχουμε τη δυνατότητα να εστιάσουμε στην ομορφιά που έχει η πραγματική ζωή, να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας με τους αγαπημένους μας και τελικά να βελτιώσουμε την ευημερία και την ψυχική μας υγεία.

Διάβασε παρακάτω μερικούς λόγους για τους οποίους έχει αξία να κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα από τα social media.

7 λόγοι για τους οποίους αξίζει να κάνεις ένα διάλειμμα από τα social media φέτος το καλοκαίρι

1. Αποσύνδεση και χαλάρωση

Η πραγματική ευτυχία δε ζει στο διαδίκτυο. Αντί να ξυπνάς και ως πρώτο πράγμα να τσεκάρεις ειδοποιήσεις, ίσως ήρθε η στιγμή να απολαύσεις τον καφέ σου με θέα τη θάλασσα. Δοκίμασε να αφήσεις για λίγο την οθόνη και ζήσε κάθε μέρα τη δική σου περιπέτεια. Το καλοκαίρι είναι εδώ για να το χαρείς πραγματικά και έχει πολλές offline στιγμές που μπορούν να σε χαλαρώσουν και να σε αναζωογονήσουν με ουσιαστικό τρόπο.

2. Χρόνος με τους αγαπημένους σου

Αφιέρωσε χρόνο στους αγαπημένους σου και ζήστε μαζί τη μαγεία του καλοκαιριού.

Βραδιές με ατελείωτο γέλιο, παιχνίδια στην παραλία και συζητήσεις μέχρι το πρωί. Θα θυμηθείς πόσο διασκεδαστικό είναι να είσαι παρών και όχι online. Όταν η προσοχή σου δε μοιράζεται στα stories και στα reels, οι στιγμές με την οικογένεια και τους φίλους γίνονται πολύτιμες και αξέχαστες. Και πίστεψέ με, κανείς δε θα σε κάνει unfollow επειδή δεν πόσταρες το καλοκαιρινό σου κοκτέιλ.

3. Ενίσχυση της ψυχικής σου υγείας

Φέτος το καλοκαίρι η διάθεσή σου μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά ζώντας τη δική σου στιγμή στο τώρα. Ξάπλωσε στην άμμο, δοκίμασε νέες γεύσεις, άκου την αγαπημένη σου μουσική, δες τα αστέρια, κάνε ποδήλατο δίπλα στο κύμα. Η ψυχική μας υγεία «τρέφεται» από τις μικρές χαρές της ζωής. Και ευτυχώς το καλοκαίρι έχει πολλές τέτοιες μικρές χαρές για όλους μας.

4. Βελτίωση της ποιότητας ύπνου

Καλοκαιρινές διακοπές σημαίνει να αλλάξεις τη ρουτίνα σου. Αλλά υπάρχει και ένα υποσυνείδητο στοίχημα εδώ: να καταφέρεις να κοιμηθείς λίγο καλύτερα. Το scrolling στο κρεβάτι, σε πολλούς ανθρώπους εμποδίζει έναν βαθύ, αναζωογονητικό ύπνο. Χωρίς την έκθεση στο μπλε φως της οθόνης σου, μπορείς να βελτιώσεις την ποιότητα του ύπνου σου.

5. Ανακάλυψη νέων ενδιαφερόντων

Φέτος το καλοκαίρι είναι η κατάλληλη αφορμή για να ανακαλύψεις νέα ενδιαφέροντα που δε γνώριζες ότι είχες! Τι θα έλεγες να δοκιμάσεις μια νέα δεξιότητα, όπως το πλέξιμο ή το ψάρεμα; Ή μια νέα δραστηριότητα, όπως πεζοπορία ή SUP. Η ζωή έξω από την οθόνη είναι γεμάτη ευκαιρίες να ανακαλύψεις τον εαυτό σου και να μάθεις κάτι καινούργιο. Άσε για λίγο το κινητό στην άκρη και «κάνε βουτιά» σε νέες εμπειρίες!

6. Χρόνος για φυσική άσκηση

Αφήνοντας για λίγο το scrolling, μπορείς να δημιουργήσεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο για να κάνεις τη φυσική άσκηση που σου αρέσει! Τρέξε στην παραλία, κάνε yoga στο βουνό ή απλά χόρεψε τον Ικαριώτικο σαν να μην υπάρχει αύριο.

Δε σου αρέσουν τα παραδοσιακά άσματα; Κανένα πρόβλημα. Πιάσε το ποδήλατο, τους αλτήρες ή τα λαστιχάκια γυμναστικής. Μετά από λίγες μέρες, οι φίλοι σου θα σε ρωτάνε: «Πού κρυβόταν όλη αυτή η ενέργεια;» και εσύ θα χαμογελάς με αυτοπεποίθηση, γιατί θα ξέρεις από πρώτο χέρι πως η γυμναστική σου σε έφερε πιο κοντά στις ορμόνες της ευτυχίας.

7. Επανασύνδεση με τον εαυτό σου

Όλη αυτή η πληροφορία που δεχόμαστε κάθε μέρα στο διαδίκτυο είναι χρήσιμη, έχει όμως και μια… «φασαρία». Χωρίς το συνεχές scrolling μπορείς να δώσεις περισσότερη προσοχή στις σκέψεις και τα συναισθήματά σου και είναι πιθανότερο να ανακαλύψεις τι πραγματικά θέλεις εσύ να κάνεις. Μέσω της αυτογνωσίας θα ξαναβρείς την ηρεμία και την ισορροπία σου και να συνδεθείς με τον θησαυρό που κρύβεις μέσα σου!

Καλοκαίρι χωρίς social media με πρωταγωνιστή εσένα

Η ψυχική υγεία έχει πάψει να είναι ταμπού. Φέτος το καλοκαίρι, δώσε προτεραιότητα στη γαλήνη σου και την ψυχική σου υγεία. Εξερεύνησε τη φύση, αφιέρωσε χρόνο σε δραστηριότητες που αγαπάς και έλα πιο κοντά με τους αγαπημένους σου.

Και επειδή στη Eurolife FFH αναγνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η ψυχική υγεία για εσένα και τους αγαπημένους σου, προσφέρουμε εξωνοσοκομειακά προγράμματα υγείας που καλύπτουν ιατρικές επισκέψεις και διαγνωστικές εξετάσεις, ενώ παράλληλα παρέχουν εκπτώσεις για συνεδρίες με ειδικούς επαγγελματίες ψυχικής υγείας.

Συγκεκριμένα παρέχουμε:

  • Απεριόριστες επισκέψεις σε ψυχολόγο και ψυχίατρο με 50€ ανά συνεδρία (Βασικό Υγεία).
  • Απεριόριστες επισκέψεις σε ψυχολόγους με 25€ ανά συνεδρία (Προνόμιο για Όλους).

Το καλοκαίρι είναι η πιο καλή περίοδος να νιώσεις την ηρεμία που χρειάζεσαι, να αφιερώσεις περισσότερο χρόνο στον εαυτό σου και αυτούς που αγαπάς και να εστιάσεις στις στιγμές που σε κάνουν να νιώθεις πιο ανάλαφρα.

Προγράμματα Εξωνοσοκομειακής Περίθαλψης

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε τα νεότερα άρθρα από το blog μας