Προγράμματα ασφάλισης σπιτιού

Εξασφαλίζουμε την ηρεμία σας, για να μπορείτε να απολαύσετε κάθε στιγμή σας

Μινιμαλισμός & ψυχική υγεία: Τα οφέλη στην καθημερινότητα

Πώς ο μινιμαλισμός μπορεί να βοηθήσει την ψυχική μας υγεία;
Eurolife Blog - σε μίνιμαλ διακοσμημένα δωμάτιο γυναίκα ντυμένη στα λευκά τεντώνεται ενώ είναι καθιστή χαλαρή και ευτυχισμένη

Ο μινιμαλισμός, με την απλότητά του και την αφαιρετική λογική του, μπορεί να έχει θετική επίδραση στην ψυχική μας υγεία. Εστιάζοντας στα ουσιώδη και απομακρύνοντας τα περιττά, δημιουργούμε έναν καθαρό και οργανωμένο χώρο που μειώνει το άγχος και την ακαταστασία. Με ποιους μηχανισμούς μας βοηθά ο μινιμαλισμός να βρούμε ηρεμία και ισορροπία; Ανακάλυψε παρακάτω πώς ο μινιμαλισμός μπορεί να φέρει θετικές αλλαγές στη ζωή σου.

Τι είναι ο μινιμαλισμός;

Ο μινιμαλισμός είναι ένας τρόπος ζωής που εστιάζει στο να έχεις γύρω σου λιγότερα αντικείμενα, να ζεις πιο απλα και να απελευθερώνεις το μυαλό σου από περιττές σκέψεις και έννοιες. Το να αγαπάς το μινιμαλ σημαίνει να εκτιμάς την απλότητα, να επικεντρώνεσαι στα βασικά και να επιδιώκεις μια ζωή με λιγότερο άγχος.

5 λόγοι που ο μινιμαλισμός βοηθά την ψυχική υγεία

Ο μινιμαλισμός μπορούμε να πούμε ότι είναι και μια αντίδραση στον καταναλωτισμό που επικρατεί στη σύγχρονη κοινωνία. Όμως, οι επιστήμονες έχουν παρατηρήσει ότι το να ζεις με λιγότερα υλικά αγαθά κάνει καλό στην ψυχική σου υγεία.

Σύμφωνα με επιστημονικό άρθρο που δημοσιεύθηκε στο Journal of Positive Psychology, υπάρχουν σημαντικά ψυχολογικά οφέλη από την υιοθέτηση της φιλοσοφίας του μινιμαλισμού και της απλότητας. Ο συγγραφέας, Joshua Hook από το Πανεπιστήμιο του Βόρειου Τέξας, αναφέρει ότι η μείωση της υπερκατανάλωσης και το να μην εστιάζουμε την ύπαρξή μας σε υλικά αγαθά συνδέεται με μεγαλύτερα επίπεδα ευτυχίας. Πόσο ωραίο, ε;

Μείωση του άγχους

Ο μίνιμαλ τρόπος ζωής βοηθά στη μείωση του άγχους, αφού λιγότερα αντικείμενα στον χώρο μας σημαίνει πως έχουμε λιγότερα πράγματα να καθαρίσουμε και να συντηρήσουμε. Άρα με τον μινιμαλισμό μειώνεται η ακαταστασία, τόσο στον χώρο όσο και στο μυαλό μας. Μάλιστα έχουν γίνει και μελέτες για το κατά πόσο η ακαταστασία επηρεάζει την ευεξία που νιώθουμε.

Μερικές φορές η απλότητα στη ζωή μάς επιτρέπει να αποφορτιστούμε από περιττές ανησυχίες και να νιώσουμε πιο ανάλαφροι και ευτυχισμένοι. Γι’ αυτό πού και πού οργάνωσε ένα καλό decluttering στο σπίτι και δες πόσο καλύτερα θα νιώθεις μετά!

Αύξηση της αυτοσυγκέντρωσης

Ο μινιμαλισμός μπορεί να σε βοηθήσει και με την αυτοσυγκέντρωση. Μέσα από σχετικές έρευνες έχει διαπιστωθεί ότι ο εγκέφαλός μας αναγκάζεται να διαχωρίσει τα χρήσιμα από τα μη χρήσιμα αντικείμενα στον χώρο κάθε φορά που μπαίνουμε σε ένα δωμάτιο. Οπότε φαντάζεσαι πόσο χρόνο μπορεί να παίρνει αυτό, κάθε φορά μπαίνεις σε ένα περιβάλλον γεμάτο με αντικείμενα;!

Ένα παραφορτωμένο με χρώματα, σχήματα και φώτα περιβάλλον απαιτεί χρόνο από το μυαλό μας, για να επεξεργαστεί όλες αυτές τις λεπτομέρειες. Αντιθέτως, ένα minimal περιβάλλον δημιουργεί λιγότερους λόγους για να διασπαστεί η προσοχή σου. Δηλαδή, όταν έχουμε λιγότερα πράγματα γύρω μας, μπορούμε να εστιάσουμε καλύτερα στις δραστηριότητές μας και να βοηθήσουμε το μυαλό μας να ηρεμήσει από διάφορες σκέψεις που αφορούν το μέρος στο οποίο βρισκόμαστε.

Ενίσχυση της δημιουργικότητας και της παραγωγικότητας

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω που συζητήσαμε, ο μινιμαλισμός μπορεί να ενισχύσει τη δημιουργικότητα και την παραγωγικότητά σου. Σε έναν καθαρό και οργανωμένο χώρο, η σκέψη σου γίνεται πιο καθαρή και έτσι μπορείς άνετα να σκεφτείς νέες ιδέες και να έχεις μια πιο οργανωμένη επαγγελματική ζωή.

Αυθεντικότητα στις ανθρώπινες σχέσεις

Ο μινιμαλισμός ενισχύει την αυθεντικότητα και στις ανθρώπινες σχέσεις. Όταν δεν έχεις να ανησυχείς τόσο πολύ για υλικά πράγματα, έχεις χρόνο για να τον αφιερώσεις στους ανθρώπους γύρω σου και να κάνετε πράγματα μαζί. Εξάλλου, οι πραγματικές ανάγκες και τα συναισθήματα τα δικά μας και των αγαπημένων μας, μπαίνουν πάνω από κάθε τι υλικό.

Όταν ζεις με αυτήν την προτεραιότητα, το δέσιμο με τους άλλους είναι βαθύτερο, η επικοινωνία σας καλύτερη και οι δεσμοί μεταξύ σας ισχυρότεροι από ποτέ.

Η χαρά της προσφοράς

Ο μινιμαλισμός φέρνει μαζί του πολλές φορές και τη χαρά της προσφοράς. Δωρίζοντας ρούχα και αντικείμενα που δε χρειάζεσαι πια, νιώθεις χαρά και ικανοποίηση ότι βοηθάς κάποιον που πιθανώς τα έχει ανάγκη. Διπλό το καλό: εσύ απελευθερώνεσαι από τα περιττά αντικείμενα και κάποιος άλλος γεμίζει με ευγνωμοσύνη για το δώρο που έλαβε.

Επιπλέον, ακολουθώντας έναν μίνιμαλ τρόπο ζωής συμβάλλεις στη μείωση του περιβαλλοντικού σου αποτυπώματος, προστατεύοντας το περιβάλλον. Ο μινιμαλισμός, λοιπόν, φέρνει διπλή χαρά:

  1. βοηθάς άλλους
  2. φροντίζεις τον πλανήτη.

Ο μινιμαλισμός στην πράξη σε 7 βήματα

  1. Καταναλώνουμε μόνο ό,τι πραγματικά χρειαζόμαστε
  2. Χρησιμοποιούμε λιγότερα gadgets
  3. Χαρίζουμε ρούχα και άλλα αντικείμενα
  4. Δίνουμε προτεραιότητα στις εμπειρίες
  5. Απλοποιούμε τη διακόσμηση του σπιτιού μας
  6. Διατηρούμε οργανωμένο τον χώρο εργασίας μας
  7. Απολαμβάνουμε τις μικρές χαρές της ζωής

Μίνιμαλ σπίτι για ηρεμία και γαλήνη

Ένα μίνιμαλ σπίτι προσφέρει ηρεμία και γαλήνη. Σε ένα καθαρό και οργανωμένο περιβάλλον, η διάθεσή μας βελτιώνεται και το σπίτι μας γίνεται ένα καταφύγιο χαλάρωσης. Αν τώρα ψάχνεις τρόπους να νιώσεις ασφάλεια και ηρεμία στο σπίτι σου, εξερεύνησε:

Για να έχεις ακόμη μεγαλύτερη προστασία, η Eurolife FFH προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας που καλύπτουν κάθε ανάγκη. Προστάτευσε την κατοικία σου από:

  • τεχνικές βλάβες
  • απώλεια περιεχομένου
  • φυσικά φαινόμενα
  • διάφορα άλλα απρόοπτα

διατηρώντας τον έλεγχο και την ηρεμία σου, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζεις:

  • αντικατάσταση περιουσιακών στοιχείων
  • υπηρεσία άμεσης επέμβασης 24/7 σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
  • δίκτυο συνεργείων για επισκευή ζημιών με 6μηνη εγγύηση εκτέλεσης εργασιών
  • Και τα προγράμματα εξωνοσοκομειακής περίθαλψης της Eurolife FFH που καλύπτουν ιατρικές επισκέψεις και διαγνωστικές εξετάσεις, ενώ παράλληλα παρέχουν εκπτώσεις για συνεδρίες με ειδικούς επαγγελματίες ψυχικής υγείας, και συγκεκριμένα:
  • Aπεριόριστες επισκέψεις σε ψυχολόγο και ψυχίατρο με 50€ ανά συνεδρία (Βασικό Υγεία).
  • Απεριόριστες επισκέψεις σε ψυχολόγους με 25€ ανά συνεδρία (Προνόμιο για Όλους).

Και με το πρόγραμμα συνδυαστικών εκπτώσεων EurolifeSYN+, αποκτάς έκπτωση όταν ασφαλίζεις την κατοικία και την υγεία σου!

Προγράμματα ασφάλισης σπιτιού

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε τα νεότερα άρθρα από το blog μας