Προγράμματα Ασφάλισης Κατοικίας

Για εμάς κάθε σπίτι έχει πολύ μεγάλη αξία

Μικρό μπαλκόνι: διακόσμηση, κήπος & φυτά που ταιριάζουν

Ιδέες διακόσμησης για μικρό αλλά άνετο μπαλκόνι
eurolife blog άνδρας σε μικρό μπαλκόνι με φυτά ασχολείται με μία γλάστρα

Λίγα τα τετραγωνικά; Πολλή η ομορφιά! Ένας cute κήπος στο μικρό μπαλκόνι σου μπορεί να αλλάξει τα πάντα! Στο άρθρο αυτό σου παρουσιάζουμε έξυπνες ιδέες για διακόσμηση σε μικρά μπαλκόνια, ώστε να δημιουργήσεις τον δικό σου μικρό – αλλά θαυματουργό – πράσινο παράδεισο. Επίλεξε φυτά που δεν απαιτούν πολύ χώρο για να αναπτυχθούν, τοποθέτησε μικρές γλαστρούλες σε ράφια, διακόσμησε τον χώρο με κρεμαστά καλάθια και δώσε ζωντάνια και ομορφιά στο μπαλκόνι σου. Ας δούμε όλες τις ιδέες παρακάτω.

Φυτά που δεν αναπτύσσονται πολύ

Επίλεξε για το μπαλκόνι σου φυτά όπως η αλόη, η σανσεβιέρια και άλλα παχύφυτα. Αυτά τα φυτά δεν αναπτύσσονται πολύ. Έτσι δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο, αλλά προσθέτουν χρώμα και ζωντάνια στο μπαλκόνι σου, κάνοντάς το πιο ευχάριστο και cozy. Πέρα από αυτό, είναι και βολικά στο πότισμα γιατί δεν απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα. Μπορούν άνετα να ευδοκιμήσουν με λίγη μόνο ηλιοφάνεια και νερό. Άρα είναι ιδανικά φυτά, αν είναι η πρώτη σου φορά που δοκιμάζεις να φτιάξεις έναν mini κήπο στο μπαλκόνι σου!

Κρεμαστά καλάθια με πράσινα φυτά

Κρέμασε καλάθια από την κουπαστή ή τον τοίχο του μπαλκονιού σου και γέμισέ τα με πράσινα φυτά όπως η φτέρη, ο κισσός, η πετούνια ή η ζεμπρίνα. Αυτά τα φυτά ομορφαίνουν το μπαλκόνι σου χωρίς να κλείνουν τον χώρο και μάλιστα σε διευκολύνουν όταν θες να σκουπίσεις το μπαλκόνι, αφού δε χρειάζεται να μετακινείς γλάστρες. Τα κρεμαστά καλάθια είναι ιδανικά για να διακοσμήσεις ένα μικρό μπαλκόνι και να αλλάξεις τελείως την αισθητική του.

Κάθετος κήπος mini

Φτιάξε έναν μίνι κάθετο κήπο, χρησιμοποιώντας ξύλινα ράφια ή αναπαλαιωμένα παντζούρια, για μια retro-modern αισθητική και γλάστρες σε διάφορα ύψη. Έτσι, μπορείς να φυτέψεις μυρωδικά, λουλούδια ή ακόμα και τα δικά σου λαχανικά, αξιοποιώντας στο έπακρο τον διαθέσιμο χώρο στο μπαλκόνι σου. Αυτή η πρακτική και όμορφη λύση είναι ιδανική για διακόσμηση σε μικρά μπαλκόνια. Θα σε κάνει να σκεφτείς δημιουργικά, αξιοποιώντας παλιά έπιπλα με οδηγό τη φαντασία σου!

Κήπος μυρωδικών

Τώρα το μπαλκόνι σου, εκτός από όμορφο μπορεί να είναι και αρωματικό. Δημιούργησε έναν μικρό κήπο με μυρωδικά στο μπαλκόνι σου, φυτεύοντας βασιλικό, μέντα, δενδρολίβανο, λεβάντα και ρίγανη. Αυτά τα φυτά είναι ιδανικά για μικρούς χώρους, καθώς δε χρειάζονται πολύ χώρο και φροντίδα. Κάποια από αυτά μάλιστα αντέχουν και τον χειμώνα, πράγμα που σημαίνει πως φτιάχνεις κήπο για όλο τον χρόνο! Επιπλέον, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις στην καθημερινή σου μαγειρική, για να δώσεις έντονη μεσογειακή γεύση στα πιάτα σου.

Terrarium στο μπαλκόνι

Δημιούργησε ένα terrarium στο μπαλκόνι σου. Χρησιμοποίησε ένα γυάλινο δοχείο ή μπολ και γέμισέ το με μικρά παχύφυτα, βρύα και διακοσμητικά πετρώματα. Το terrarium είναι ιδανικό για μικρούς χώρους, όπου τα φυσικά διακοσμητικά στοιχεία συμπληρώνουν ιδανικά την ατμόσφαιρα. Επιπλέον, προσθέτει μια μοντέρνα και κομψή πρόταση στη διακόσμηση του μπαλκονιού σου, δημιουργώντας μια γωνιά χαλάρωσης και φυσικής ομορφιάς.

Φυσικά, τα terrarium είναι μια εξαιρετική διακοσμητική πινελιά και για το σπίτι σου. Τοποθετούνται άνετα τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Το δικό σου μικρό πράσινο καταφύγιο

Δημιούργησε το δικό σου μικρό πράσινο καταφύγιο στο μπαλκόνι και νιώσε την ηρεμία και την ασφάλεια που προσφέρει η φύση. Φυτεύοντας τα αγαπημένα σου φυτά, θα έχεις έναν χώρο χαλάρωσης και απόδρασης από την καθημερινότητα.

Όπως φροντίζεις το πράσινο καταφύγιό σου, έτσι φροντίζουμε και εμείς για την κατοικία σου. Με τα προγράμματα ασφάλισης της Eurolife FFH και το πρόγραμμα συνδυαστικών εκπτώσεων EurolifeSYN+ έχεις κάθε λόγο να νιώθεις ασφάλεια. Γιατί όταν νιώθεις ασφάλεια, όλα γύρω σου είναι όμορφα έτσι κι αλλιώς.

Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στα προγράμματα:

  • My Home First Ευέλικτο: κάλυψη για Υλικές ζημιές, Κλοπή και σχετικές ζημιές
  • My Home First Ολοκληρωμένο: κάλυψη για Υλικές ζημιές, Κλοπή και σχετικές ζημιές, Αστική ευθύνη προς τρίτους από πυρκαγιά ή έκρηξη, Υπηρεσία επισκευής ζημιών Eurolife FFH Repair
  • Sweet Home Content: πρόγραμμα ασφάλισης περιεχομένου που προσαρμόζεται στις ανάγκες σου

Επιπλέον, ενεργοποιώντας την ασφάλιση κατοικίας για περιπτώσεις σεισμού, πυρκαγιάς και πλημμύρας έχεις και δυνατότητα μείωσης έως 10% στον ΕΝ.Φ.Ι.Α.

Προγράμματα ασφάλισης σπιτιού

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε τα νεότερα άρθρα από το blog μας