Προγράμματα ασφάλισης για μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Aξία έχει να βλέπουμε την επιχείρησή σου να μεγαλώνει με ασφάλεια

Ασφάλεια επιχείρησης: Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις

Τι προφέρει η ιδιωτική ασφάλιση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
eurolife blog νεαρή γυναίκα επιχειρηματίας μόδας ασχολείται με το laptop της

Οι επιχειρήσεις στη σύγχρονη εποχή αντιμετωπίζουν μια ποικιλία προκλήσεων, από φυσικές καταστροφές έως κυβερνοεπιθέσεις και εργατικά απρόοπτα. Η ιδιωτική ασφάλιση της επιχείρησης σου επιτρέπει να προστατέψεις την περιουσία της επιχείρησής σου και να διασφαλίσεις την ομαλή λειτουργία της ακόμα και σε περιπτώσεις ξαφνικών συμβάντων.

Με τη σωστή ασφαλιστική κάλυψη, η επιχείρησή σου μπορεί να ανταποκριθεί με ευελιξία στις αναπάντεχες προκλήσεις, διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητά της και ενισχύοντας τις δυνατότητές της για ανάπτυξη.

5 Προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα μια ελληνική επιχείρηση

1. Προσέλκυση ταλαντούχων εργαζόμενων και διατήρηση του ανθρώπινου δυναμικού

Οι επιχειρήσεις πολλές φορές δυσκολεύονται να βρουν νέα στελέχη ή να διατηρήσουν το υπάρχον ταλέντο, καθώς πολλοί επαγγελματίες και ταλαντούχα μέλη του ελληνικού εργατικού δυναμικού αναζητούν περισσότερα οφέλη (όπως για παράδειγμα ελκυστικές απολαβές, ευκαιρίες εκπαίδευσης, αναγνώριση, απομακρυσμένη εργασία κλπ.) σε άλλες εγχώριες ή διεθνείς εταιρείες. Αυτό απαιτεί από τις επιχειρήσεις να βελτιώσουν το εργασιακό περιβάλλον και τις παροχές τους, ώστε να κερδίσουν πίσω το ενδιαφέρον του ελληνικού ταλέντου.

2. Κυβερνοασφάλεια & ψηφιακή μετάβαση

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι ήδη πρόκληση από μόνος του για πολλές ελληνικές επιχειρήσεις. Όταν προκύπτουν, όμως, θέματα κυβερνοασφάλειας, ο δείκτης δυσκολίας ανεβαίνει. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky, υψηλόβαθμα στελέχη ελληνικών επιχειρήσεων θεωρούν τις κυβερνοεπιθέσεις μεγάλο κίνδυνο ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο, το 48% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχουν βιώσει τουλάχιστον ένα περιστατικό κυβερνοαπειλής το περασμένο έτος. Οι ελληνικές επιχειρήσεις χρειάζεται να αναπτύξουν επαρκείς μηχανισμούς προστασίας στο web, ώστε να προστατεύσουν τα ψηφιακά τους περιουσιακά στοιχεία (assets) και τις ευαίσθητες πληροφορίες και στοιχεία από το κυβερνοέγκλημα.

3. Φυσικές καταστροφές

Λόγω της κλιματικής αλλαγής αλλά και του γεγονότος ότι η Ελλάδα είναι η 6η πιο σεισμογενής χώρα, οι επιχειρήσεις χρειάζεται να είναι προετοιμασμένες για φυσικές καταστροφές όπως πλημμύρες, πυρκαγιές ή σεισμούς, που μπορούν να επηρεάσουν τη λειτουργία τους και να προκαλέσουν ζημιές σε περιουσιακά τους στοιχεία. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΑΕΕ εκτιμάται ότι οι ζημιές των επιχειρήσεων από φυσικές καταστροφές (δασικές πυρκαγιές, βροχοπτώσεις, χιονοπτώσεις και σεισμούς) είναι 1.514 κατά μέσο όρο κάθε χρόνο με μέσο ποσό αποζημίωσης €101,9 εκ.

Επιπροσθέτως και όπως ορίζει ο σχετικός νόμος, ορισμένες επιχειρήσεις δεν θα αποζημιώνονται πλέον από το κράτος για φυσικές καταστροφές, εάν δεν έχουν ιδιωτική ασφάλιση επιχείρησης (η οποία θα πρέπει να καλύπτει πλημμύρα, σεισμό και πυρκαγιά, και αφορά το κτίριο, τα μηχανήματα, τον εξοπλισμό, τα εμπορεύματα κλπ.).

4. Απρόοπτα που θα συμβούν σε τρίτους

Κατά τη λειτουργία των χώρων μιας επιχείρησης μπορεί να προκληθούν ατυχήματα σε τρίτους (πελάτες, γείτονες κτλ.), από λάθη ή παραλείψεις του ιδιοκτήτη ή του προσωπικού. Οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιαδήποτε επιχείρηση. Η κάλυψη αστικής ευθύνης είναι καλό να υπάρχει, ώστε η επιχείρησή σου να είναι θωρακισμένη απέναντι σε απρόβλεπτα γεγονότα που μπορεί να δημιουργήσουν απαιτήσεις τρίτων.

5. Γραφειοκρατία

Τέλος, η γραφειοκρατία συνεχίζει να αποτελεί σημαντική πρόκληση για τις επιχειρήσεις, καθώς μπορεί να καθυστερεί κάποιες από τις διαδικασίες τους. Σίγουρα οι ενέργειες ψηφιοποίησης των διαδικασιών και της εξυπηρέτησης πολιτών έχουν βοηθήσει, και υπάρχει ακόμα αρκετό περιθώριο για αυτοματισμό, σε ό,τι έχει να κάνει με τις γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Ασφάλεια επιχείρησης με τη Eurolife FFH

Θέλεις το καλύτερο για την επιχείρησή σου. Το ξέρουμε. Γι’ αυτό στη Eurolife FFH προσφέρουμε μια πληθώρα ασφαλιστικών λύσεων, σχεδιασμένων για να καλύπτουν τις ανάγκες κάθε επιχείρησης.

  • Με την ασφάλιση επιχείρησης My Business First, προστατεύεις όλα τα εταιρικά περιουσιακά στοιχεία, όπως εξοπλισμό γραφείου, τζάμια, είδη υγιεινής, καθρέπτες κ.ά. σε περίπτωση πλημμύρας, σεισμού κακόβουλης ενέργειας κ.λπ. και επιπλέον έχεις κάλυψη αστικής ευθύνης, απώλειας κερδών, τεχνική βοήθεια και νομική προστασία. Το My Business First είναι ένα ευέλικτο πρόγραμμα ασφάλισης που μπορείς να προσαρμόζεις ανάλογα με τις επιδιώξεις σου. Το βασικό πακέτο παρέχει 14 καλύψεις και για ακόμη μεγαλύτερη προστασία, μπορείς να επιλέξεις ένα ή περισσότερα από τα 6 διαθέσιμα πακέτα προαιρετικών καλύψεων που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες. Παράλληλα, έχεις τη δυνατότητα μηδενικής απαλλαγής (δηλαδή δεν συμμετέχεις καθόλου στη ζημιά) σε συγκεκριμένες καλύψεις.
  • Με την ασφάλιση αστικής ευθύνης μπορείς να νιώθεις τη σιγουριά που χρειάζεσαι ότι έχεις κάλυψη από απαιτήσεις τρίτων, σε περίπτωση παράλειψης, αμέλειας ή τυχαίου και αιφνίδιου γεγονότος που μπορεί να προκύψει κατά τη λειτουργία των χώρων της επιχείρησής σου. Μπορείς να αποκτήσεις το πρόγραμμα που ταιριάζει καλύτερα σε σένα, επιλέγοντας ανάμεσα σε διευρυμένα όρια κάλυψης και 4 προτιμολογημένα πακέτα.
  • Με τα Ομαδικά Προγράμματα και Προνόμια Προσωπικού σε βοηθάμε να προσφέρεις στους εργαζομένους σου μία σημαντική παροχή με την οποία μπορούν να νιώθουν ότι η υγεία τους είναι προστατευμένη. Έτσι, αξιοποιείς έναν ακόμη τρόπο για να έχεις πιο ικανοποιημένους τους ταλαντούχους ανθρώπους που εργάζονται στην επιχείρησή σου. Με κόστος που προσαρμόζεται στον οικονομικό σχεδιασμό της επιχείρησής σου και εύκολες διαδικασίες αποζημίωσης, έχεις τη δυνατότητα να δημιουργείς ένα περιβάλλον στο οποίο οι εργαζόμενοι αισθάνονται ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια και σιγουριά.
  • Τέλος, με το πρόγραμμα της Eurolife FFH My Business Cyber Protection, το οποίο είναι πρόγραμμα προστασίας από το διαδικτυακό έγκλημα, οι online εργασίες της επιχείρησής σου και οι ψηφιακές της πληροφορίες και στοιχεία παραμένουν ασφαλή. Το πρόγραμμα παρέχει ένα ευρύ σύνολο καινοτόμων καλύψεων, όπως έξοδα ανταπόκρισης σε περιστατικό, ζημιές από διακοπή εργασιών, έξοδα αποκατάστασης δεδομένων και συστημάτων κ.α. και η τιμή προσαρμόζεται σύμφωνα με το προφίλ της δικής σου επιχείρησης.

Οι παραπάνω καλύψεις παρέχονται πάντα σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του ασφαλιστηρίου που έχει στην κατοχή του ο ασφαλισμένος.

Επίλεξε τη Eurolife FFH για ολοκληρωμένη ασφάλιση της επιχείρησής σου και δες την να αναπτύσσεται με ασφάλεια, τόσο στον ψηφιακό όσο και στον φυσικό κόσμο. Η επιλογή είναι δική σου!

Δες όλα τα διαθέσιμα προγράμματα εδώ

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε τα νεότερα άρθρα από το blog μας