Προγράμματα Ασφάλισης Κατοικίας

Για εμάς κάθε σπίτι έχει πολύ μεγάλη αξία!

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: 5+1 Ιδέες στολισμού

DIY Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση για εορταστική διάθεση στο σπίτι
Eurolife blog - woman creating handmade Christmas decoration at home

Κάθε χρόνο, η περίοδος των Χριστουγέννων φέρνει μια ξεχωριστή αίσθηση ζεστασιάς και εορταστικής διάθεσης («Μελομακάααρονα!»). Και αυτό σημαίνει μόνο ένα πράγμα: διακόσμηση, διακόσμηση, διακόσμηση…και μελομακάααρονα!. Αλλά γιατί να αγοράσεις έτοιμα στολίδια όταν μπορείς να αξιοποιήσεις τη δημιουργικότητα και τη φαντασία σου;

 

Σε αυτό το άρθρο, θα σου παρουσιάσουμε 5+1 πρωτότυπες ιδέες για eco-friendly Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση που θα μεταμορφώσει το σπίτι σου σε γιορτινή και χουχουλιάρικη φωλίτσα. Από χειροποίητα Χριστουγεννιάτικα στολίδια μέχρι διακοσμητικά κεράκια, θα ανακαλύψεις πώς να δημιουργήσεις έναν πραγματικό Χριστουγεννιάτικο παράδεισο με απλά υλικά και πολλή φαντασία. Ας αφήσουμε τον εαυτό μας να εμπνευστεί από τον μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων, αποταμιεύοντας κανένα ψιλό και για τα κάλαντα.

Ιδέες για Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Ετοιμάσου να διακοσμήσεις τον χώρο σου με τα δικά σου χειροποίητα στολίδια! Σου παρουσιάζουμε 5+1 μοναδικές ιδέες DIY Χριστουγεννιάτικης διακόσμησης που θα δώσουν γιορτινό τόνο στο σπίτι σου και το καλύτερο; Θα τα έχεις δημιουργήσει εσύ!

 

Φτιάξε Χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες

Εκτύπωσε μερικές από τις αγαπημένες φωτογραφίες σου και κόψ’ τες σε κυκλικά σχήματα ή ό,τι άλλα σχήματα θέλεις εσύ. Κόλλησέ τες σε χαρτόνι ή ξύλινη επιφάνεια και πρόσθεσε ένα κορδόνι ή νήμα για να τις κρεμάσεις. Μπορείς επίσης, να περάσεις ανάμεσα από τις φωτογραφίες και λαμπάκια, ώστε να έχεις ιδιαίτερα στολίδια με τις δικές σου προσωπικές φωτογραφίες.

 

Μην ξεχάσεις. Στις φωτογραφίες - στολίδια μπορείς να έχεις και το αγαπημένο σου κατοικίδιο συντροφιάς. Άλλωστε, κι αυτό μέλος της οικογένειας δεν είναι;

 

Χριστουγεννιάτικος στολισμός με κουκουνάρια

Πήγαινε στην αυλή σου ή στο κοντινότερο πάρκο μαζί με ένα καλαθάκι – τύπου Κοκκινοσκουφίτσα – και μάζεψε όσα κουκουνάρια θέλεις και χρειάζεσαι. Βάψε τις άκρες με λευκό ή μεταλλικό χρώμα, ώστε να φαίνονται χιονισμένα, και στη συνέχεια, αν θέλεις, πρόσθεσε μικρά στολίδια ή χάντρες του γούστου σου. Κάνε μια μικρή τρύπα σε κάθε κουκουνάρι για να μπορέσεις να περάσεις ένα σχοινάκι και να τις κρεμάσεις στο δέντρο σου.

 

Αλλιώς μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις και σαν διακοσμητικό χώρου πάνω σε κάποιο έπιπλο με μια ωραία γιορτινή σύνθεση.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τραπεζαρίας με στολίδια που μοσχομυρίζουν κανέλα

Τι καλύτερο από τη μυρωδιά της κανέλας στην καρδιά του χειμώνα; Γι’ αυτό δέσε μαζί κομμάτια κανέλας σε σχήμα αστέρι ή ό,τι άλλο φανταστείς εσύ, χρησιμοποιώντας σπάγκο ή κορδόνι. Πρόσθεσε μικρές χρωματιστές κορδέλες, χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά ή αποξηραμένα φρούτα. Αυτά τα στολίδια όχι μόνο φαίνονται γιορτινά, αλλά και μυρίζουν υπέροχα. Μπορείς να τα τοποθετήσεις σε διάφορα σημεία του σπιτιού ή να τα κρεμάσεις πάνω στο δέντρο.

 

Χριστουγεννιάτικο δέντρο στον τοίχο

Μετακόμισες πρόσφατα σε μικρό σπίτι και το σαλόνι σου δεν έχει τον απαιτούμενο χώρο για δέντρο; Χωρίς δέντρο, όμως, πώς θα ζήσεις τη μαγεία των Χριστουγέννων. Έτσι δεν είναι;

Στόλισε δέντρο στον τοίχο σου. Ναι, γίνεται! Αφού πρώτα στερεώσεις τα γατζάκια στον τοίχο πάρε μια ή δύο γιρλάντες – πάρε και μια τρίτη, δε θα τα χαλάσουμε εδώ τώρα – και τοποθέτησέ τες σε ζιγκ-ζαγκ, ώστε να σχηματιστεί ένα δέντρο. Λίγο πολύ σαν αυτό που ζωγραφίζαμε στην Α’ Δημοτικού. Θυμάσαι; Έπειτα μπορείς να τοποθετήσεις τα λαμπάκια και τα στολίδια που θέλεις και… voila: Δέντρο στον τοίχο!

 

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού με γιρλάντα από εσπεριδοειδή

Μια ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη ιδέα στολισμού για το τζάκι ή την πόρτα, είναι η γιρλάντα από εσπεριδοειδή. Για όλους εμάς που ακούμε εσπεριδοειδή και μας έρχονται στο νου μόνο τα πορτοκάλια, its okay. Δεν αλλάζει κάτι.

 

Πάρε λοιπόν πορτοκάλια ή γκρέιπ φρουτ, ή νεράντζια, ή yuzu (εντάξει τραβηγμένο το τελευταίο) κόψ’ τα σε λεπτές φέτες και αποξήρανέ τα. Έπειτα κάνε μια τρύπα σε κάθε φέτα και πέρασε ένα σκοινί ή σπάγκο. Κάπως έτσι η γιρλάντα είναι έτοιμη να διακοσμήσει το σπίτι σου και τα πορτοκάλια – που πήρες για να φας, αλλά τα ξέχασες – θα αποκτήσουν διακοσμητική αξία!

 

Χριστουγεννιάτικα χειροποίητα κεριά

Κάλεσε τους φίλους σου και αφήστε την καλλιτεχνική σας φλέβα να φανεί. Πάρε βαζάκια σε διάφορα μεγέθη, που μπορεί να έχεις ήδη στο σπίτι σου, από κάποιο μέλι ή κάποιο μπαχαρικό, και χρώματα. Προτίμησε τα χρώματα κιμωλίας που είναι άοσμα και ακίνδυνα.

 

Αφού πρώτα καθαρίσεις τα βαζάκια πολύ καλά, βρες τα πινέλα σου και άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη. Ξεκίνα με ένα απλό βαζάκι με αστεράκια, και εξάντλησε το ταλέντο σου με την προσωπογραφία του Άγιου Βασίλη. Δημιούργησε όμορφα διακοσμητικά που θα στολίσουν κάθε γωνιά του σπιτιού σου. Τοποθέτησε μέσα ένα κεράκι ρεσό με όποιο άρωμα θέλεις και απόλαυσε τη δημιουργία σου.

 

Χριστουγεννιάτικο σπίτι και ασφάλεια πάνε πάντα μαζί

Όσο θα βρίσκεσαι στις πυρετώδεις Χριστουγεννιάτικες ετοιμασίες, καλό είναι να μην σε απασχολεί κάτι άλλο! Γι΄αυτό στη Eurolife FFH κάνουμε τα πράγματα πιο εύκολα για σένα.

 

Κάνε το σπίτι σου να είναι όμορφο στις γιορτές, καθώς εμείς φροντίζουμε να είναι ασφαλές για σένα και τα σημαντικότερα άτομα στη ζωή σου. Με τα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας σου προσφέρουμε αντικατάσταση περιουσιακών στοιχείων, υπηρεσία άμεσης επέμβασης 24/7 και ένα μεγάλο δίκτυο συνεργείων, για κάθε απρόοπτο που μπορεί να συμβεί.

 

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με το άρθρο 3 του ν. 4223/2013 (Α’ 287), εάν ασφαλίσεις την κατοικία για την οποία φορολογείσαι για σεισμό, πυρκαγιές και πλημμύρες, μπορείς να έχεις μείωση έως 10% στον ΕΝΦΙΑ.

 

Και μην ξεχνάς ότι με το πρόγραμμα EurolifeSYN+ αποκτάς εκπτώσεις στα ασφάλιστρα, αν έχεις στην κατοχή σου περισσότερα από δύο ασφαλιστικά προϊόντα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα!

 

Η Eurolife FFH είναι εκεί για σένα και σου προσφέρει άψογη και γρήγορη εξυπηρέτηση. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις το κατάλληλο πρόγραμμα ασφάλισης και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουμε εμείς. Γιατί και αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι μαγικά, όπως τα ονειρεύτηκες!

Προγράμματα Ασφάλισης Κατοικίας

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε τα νεότερα άρθρα από το blog μας