Αξία έχει να μεγαλώνεις ένα χαρούμενο κατοικίδιο!

Πρόγραμμα ασφάλισης κατοικιδίων My Happy Pet

Τι μας μαθαίνει για τη ζωή μια γάτα

5 μαθήματα ζωής από τη γάτα για τον άνθρωπο
Eurolife Blog - Παίζοντας με τη γάτα στο σπίτι. Νεαρή γυναίκα κάθεται στο χαλί και αγκαλιάζει το κατοικίδιο ζώο.

Καμιά φορά θεωρούμε ότι οι γάτες είναι απλώς οι πάντα νυσταγμένοι, χνουδωτοί συγκάτοικοί μας. Αλλά οι γάτες κρύβουν μυστικά μεγάλης σοφίας για τη ζωή. Δε μας πιστεύεις; Σε αυτό το άρθρο θα σου εξηγήσουμε τι μας μαθαίνει μια γάτα για τη ζωή!

Από την αυτονομία και την ανεξαρτησία μέχρι τη σημασία της ξεκούρασης, οι γάτες μας δείχνουν πώς μπορούμε να ζούμε καλύτερα. Ας δούμε, λοιπόν, 5 μαθήματα ζωής από τις γάτες που μπορούν να μας εμπνεύσουν να βελτιώσουμε την καθημερινότητα μας και να αναζητήσουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Μάθημα 1: Ανεξαρτησία

Αν ήδη ζεις με μια γάτα, έχεις καταλάβει πόσο ανεξάρτητη είναι. Αυτά τα υπέροχα αλλά ώρες ώρες και αινιγματικά πλάσματα δεν περιμένουν από κανέναν να τους λύσει τα προβλήματα. Αποφασίζουν μόνες τους πότε είναι ώρα για φαγητό, πότε για ύπνο και πότε για εξερεύνηση ή παιχνίδι.

Εμείς οι άνθρωποι δεν είμαστε το ίδιο. Πολλές φορές νιώθουμε ότι εξαρτόμαστε από τους άλλους, είτε συναισθηματικά είτε πρακτικά. Ίσως έχει έρθει η ώρα να πάρουμε ένα μάθημα από τις γάτες και να αποκτήσουμε περισσότερη αυτάρκεια. Αυτό σημαίνει να μπορούμε να παίρνουμε αποφάσεις για τη δική μας ζωή χωρίς να περιμένουμε πάντα τις συμβουλές ή την αποδοχή των άλλων, νατολμάμε να εξερευνούμε νέες συνθήκες, να αναλαμβάνουμε την ευθύνη των πράξεών μας κλπ. 

Στο τέλος, θα το δεις. Η ανεξαρτησία θα σου φέρει μία αίσθηση ελευθερίας που είναι πραγματικά αναντικατάστατη!

Μάθημα 2: Η σημασία της ξεκούρασης

Αν ποτέ αναρωτηθήκατε γιατί οι γάτες φαίνονται τόσο χαλαρές, το μυστικό τους είναι απλό: κοιμούνται! Και μάλιστα πολύ.

Μια γάτα μπορεί να κοιμάται μέχρι και 16 ώρες την ημέρα.Και δεν το κάνουν τυχαία, ούτε επειδή δεν έχουν τι άλλο να κάνουν, όσο εσύ δουλεύεις. H ξεκούραση είναι σημαντική για την καλή τους υγεία.

Μεταφέροντας αυτή τη γατοσυνήθεια στην ανθρώπινη ζωή, η ισορροπία μεταξύ εργασίας και ξεκούρασης γίνεται απαραίτητη. Προσπάθησε να βελτιώσεις την ποιότητα του ύπνου σου και νακοιμάσαι τις ώρες που χρειάζεται. Και εάν στο επιτρέπει το πρόγραμμα σου, μπορείς να δοκιμάσεις και μια «γατοσιέστα», για να ανανεώσεις την ενέργειά σου. Ακόμα και μια μικρή απόδραση στον κόσμο των ονείρων μπορεί να κάνει θαύματα για το σώμα και το μυαλό σου.

Και ποιος ξέρει; Ίσως μετά να έχεις κι εσύ τα απαραίτητα αποθέματα ενέργειας για εκρηκτικά σάλτα και μεταμεσονύκτιο κρυφτοκυνηγητό!

Μάθημα 3: Διάθεση για εξερεύνηση

Οι περισσότερες γάτες έχουν έμφυτη την ανάγκη για εξερεύνηση. Ένα μυστηριώδες κουτί, μια νέα μυρωδιά, ακόμη και ένα νέο έπιπλο αποτελεί για τις γάτες μια ευκαιρία να ανακαλύψουν ξανά τον χώρο γύρω τους και να προσαρμοστούν σε αυτόν.

Στη ζωή, όπως και οι γάτες, καλούμαστε συχνά να εξερευνήσουμε νέες εναλλακτικές και να σκεφτούμε «έξω από το κουτί». Καλλιεργώντας τη διάθεση για εξερεύνηση με γατίσια αποφασιστικότητα και ευελιξία, είναι πολύ πιθανό να βρεθείς μπροστά από νέες ευκαιρίες στη ζωή σου. Κι αυτό μόνο θετικό μπορεί να είναι!

Μάθημα 4: Το παιχνίδι ως μορφή μάθησης

Έχεις δει τα γατάκια πώς παίζουν; Γι’ αυτά το φτερωτό «κατιτίς», με το οποίο τους τραβάς την προσοχή, δεν είναι μόνο για διασκέδαση. Μέσα από το παιχνίδι με την κορδέλα ή το μικροσκοπικό ποντίκι, ασκούν τα αντανακλαστικά τους, εξελίσσουν την ταχύτητα και το κυνηγετικό τους ταλέντο.

Αυτό είναι κάτι που μπορούμε να εντάξουμε και στη δική μας ζωή. Βάλε λίγο παιχνίδι στην καθημερινότητά σου και:

  • μείωσε το άγχος.
  • ανέβασε τη δημιουργικότητά σου.
  • ενίσχυσε την προσαρμοστικότητα σου.
  • εξάσκησε την ομαδικότητα.
  • βρες ξανά τον αυθορμητισμό σου.

Ένας γρίφος, ένα παιχνίδι με κάρτες, ή ακόμη και μια αναμέτρηση με τον συγκάτοικό σου στο αγαπημένο σας game μπορεί να μετατρέψει την πιο έντονη μέρα σε μια πιο ευχάριστη περιπέτεια. Να θυμάστε: όταν παίζετε, μαθαίνετε. Ακριβώς όπως κάνουν και οι γάτες.

Μάθημα 5: Η σημασία της αγάπης και της συντροφικότητας

Οι γάτες μπορούν να μας διδάξουν την αγάπη και τη συντροφικότητα. Είναι μύθος ότι οι γάτες προτιμούν να είναι μόνες. Συχνά, μας καθησυχάζουν απλά με την παρουσία τους. Κουλουριάζονται δίπλα μας και μας κάνουν πατουσάκια, γουργουρίζοντας ευχαριστημένες. Πόσο θεραπευτικό είναι αυτό;

Η απλότητα που έχει η αλληλεπίδραση με μια γάτα μπορεί να μας εμπνεύσει να προσεγγίσουμε παρομοίως και τις ανθρώπινες σχέσεις. Παίρνοντας παράδειγμα από τις γάτες, ας δώσουμε την ανάλογη προσοχή στις τρυφερές μας στιγμές. Αν ένας αδίστακτος θηρευτής, όπως η γάτα σου, έχει ανάγκη το cuddling, τότε μάλλον το χρειαζόμαστε όλοι ανεξαιρέτως.

My Happy Pet με την Eurolife FFH

Όταν η γάτα σου είναι ευτυχισμένη, είναι πιθανό να είσαι και συ! Αν η ευτυχία και η υγεία του γατούλη ή της γατούλας σου είναι προτεραιότητα, με το πρόγραμμα ασφάλισης κατοικίδιου My Happy Pet από τη Eurolife FFH, τους δίνεις την ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή.

Έτσι, έχεις τη σιγουριά που χρειάζεσαι ότι το κατοικίδιό σου θα συνεχίσει να μεγαλώνει χαρούμενο, αφού σου προσφέρει:

  • κτηνιατρικές επισκέψεις
  • διαγνωστικές εξετάσεις
  • νοσοκομειακή περίθαλψη
  • υπηρεσίες φροντίδας (καλλωπισμό, συνεδρίες εκπαίδευσης)
  • wellness προνόμια (διαμονή σε πιστοποιημένα κέντρα φιλοξενίας, εκπτώσεις σε τροφές, παραφαρμακευτικά προϊόντα και είδη καλλωπισμού)

Το πρόγραμμα ασφάλισης κατοικιδίου My Happy Pet διατίθεται μέσω του τραπεζικού δικτύου της Eurobank και προσφέρει συνδυαστικές εκπτώσεις με το πρόγραμμα EurolifeSYN+, εξασφαλίζοντας τα πάντα για τον μικρό σου χνουδωτό φίλο – γάτα ή σκύλο.

Μόνη προϋπόθεση για να δικαιούσαι την ασφάλεια σκύλου ή γάτας είναι να έχεις τοποθετήσει microchip.

Εξασφάλισε ότι η γάτα σου απολαμβάνει την καλύτερη φροντίδα και κάνε τη ζωή και των δυο σας πιο ήρεμη και χαρούμενη!

Πρόγραμμα ασφάλισης κατοικιδίων My Happy Pet

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε τα νεότερα άρθρα από το blog μας