Προνομιακές εκπτώσεις στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου

Όποιος κι αν είναι ο προορισμός, φροντίζουμε το ταξίδι να είναι ξέγνοιαστο

Ασφάλεια Αυτοκινήτου: Επιλέγοντας σωστά ένα πρόγραμμα για τις ανάγκες σου

Πώς να μειώσεις το κόστος χωρίς να κάνεις έκπτωση στην ποιότητα της ασφάλισης

Η ασφάλιση αυτοκινήτου είναι απαραίτητη για όποιον έχει ένα όχημα και θέλει να κινείται με σιγουριά, καθώς είναι υποχρεωτική από τον νόμο η ασφάλιση αστικής ευθύνης από ατυχήματα αυτοκινήτων. Όμως, όσο κι αν στο παρελθόν η αγορά επικεντρωνόταν κυρίως σε αυτή την κάλυψη, οι συνθήκες έχουν αλλάξει και πλέον υπάρχουν μη υποχρεωτικές καλύψεις που υποστηρίζουν τους ασφαλισμένους να έχουν μια ακόμη πιο ολοκληρωμένη ασφάλιση και μεγαλύτερη κάλυψη. Υπάρχουν διαφορετικά πακέτα που ανταποκρίνονται σε διαφορετικές ανάγκες, από απλά πακέτα με 5-6 βασικές καλύψεις έως πλήρη με πάνω από 10 καλύψεις.

Παρά τις καλύψεις και διευκολύνσεις που μπορεί να παρέχει ένα πρόγραμμα, είναι σημαντικό να το επιλέξεις με προσοχή και σύμφωνα με τις ανάγκες σου, καθώς η ουσία της ασφάλισης οχήματος είναι να σου παρέχει οικονομική κάλυψη σε περίπτωση που συμβεί κάτι απρόοπτο.

Έτσι, υπάρχουν δύο βασικοί παράγοντες που πρέπει να προσέξεις, όταν θα επιλέγεις το σωστό πρόγραμμα για σένα:

  1. Να παρέχει τις καλύψεις που όντως χρειάζεσαι: να καλύπτει δηλαδή τις δικές σου συγκεκριμένες ανάγκες.
  2. Να είναι value for money: να παίρνεις τη μέγιστη αξία για τα χρήματα που πληρώνεις.

Ας δούμε παρακάτω περισσότερες πληροφορίες για τις καλύψεις, αλλά και τρόπους με τους οποίους μπορείς να μεγιστοποιήσεις την αξία του προγράμματός σου.

Ποιες είναι οι (μη υποχρεωτικές βάσει του νόμου) καλύψεις που χρειάζομαι στην ασφάλιση αυτοκινήτου;

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία μη υποχρεωτικών βάσει του νόμου καλύψεων (πέραν, δηλαδή, της υποχρεωτικής κάλυψης αστικής ευθύνης από ατυχήματα αυτοκινήτων) στα προγράμματα ασφάλειας αυτοκινήτου, αλλά οι βασικές καλύψεις που χρειάζονται οι περισσότεροι είναι οι παρακάτω:

1. Οδική βοήθεια

Η οδική βοήθεια είναι σαφώς μία σημαντική κάλυψη σε περίπτωση ακινητοποίησης του οχήματος από πρόσκρουση, σύγκρουση, μηχανική ή ηλεκτρική βλάβη, βλάβη στα ελαστικά, έλλειψη καυσίμου κ.α.

Ανάλογα το πρόγραμμα και την εταιρεία, παρέχεται ως βασική κάλυψη ή ως πρόσθετη προαιρετική. Μπορεί να καλύπτει απλά μεταφορά του οχήματος σε συνεργείο ή να είναι πιο πλήρης καλύπτοντας περιπτώσεις όπως μεταφορά του οδηγού στον τόπο μόνιμης κατοικίας ή στον τόπο μεταφοράς του οχήματος, έξοδα διαμονής σε ξενοδοχείο, μεταφορά του ηλεκτρικού οχήματος σε σταθμό φόρτισης και άλλα.

2. Θραύση κρυστάλλων

Η κάλυψη αυτή αναφέρεται στο πιθανό σπάσιμο ή το ράγισμα των κρυστάλλων (εκτός από τα φανάρια και τους καθρέπτες) του αυτοκινήτου σου, που προκαλείται από οποιαδήποτε αιτία. Είναι μια προαιρετική αλλά απαραίτητη κάλυψη, καθώς σύμφωνα με στοιχεία της ΕΑΕΕ (Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος), είναι μία από τις πιο κοινές κατηγορίες ζημιάς μαζί με την αστική ευθύνη.

Το κόστος επισκευής ή αντικατάστασης κρυστάλλων δεν είναι αμελητέο και εξαρτάται από την τύπο του οχήματος, τον τύπο του κρυστάλλου κτλ. Η κάθε ασφαλιστική διαθέτει δίκτυο συνεργαζόμενων επισκευαστών κρυστάλλων ενώ ορίζεται ένα ποσό συμμετοχής του ασφαλισμένου, καθώς και το ανώτατο όριο αποζημίωσης από την ασφαλιστική εταιρεία.

3. Φυσικές καταστροφές

Την κάλυψη αυτήν τη χρειάζεσαι ακόμη κι αν σου φαίνεται περιττή γιατί «έλα μωρέ μια βροχούλα είναι, θα περάσει». Τα τελευταία χρόνια, τα καιρικά φαινόμενα είναι πολύ πιο έντονα λόγω της αλλαγής του κλίματος, τόσο στη χώρα μας όσο και παγκοσμίως. Ως επακόλουθο της κλιματικής αλλαγής και της αύξησης της συχνότητας των έντονων φαινομένων, αυξάνονται και οι ζημιές που προκαλούνται σε περιουσιακά στοιχεία (οχήματα, κατοικίες), δρόμους κτλ. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα, στην κακοκαιρία “Daniel” αναφέρθηκαν 2.278 ζημιές στις ασφαλίσεις αυτοκινήτων, με το ύψος των αποζημιώσεων για αυτές να εκτιμάται συνολικά σε € 7,74 εκατ.

Εάν προκληθούν ζημιές στο αυτοκίνητό σου από πλημμύρα, θύελλα, καταιγίδα, χιόνι, χαλάζι ή σεισμό, η ασφαλιστική σε αποζημιώνει, σύμφωνα με τους όρους του συμβολαίου σου και ανάλογα με το ποσό συμμετοχής που έχεις επιλέξει. Για παράδειγμα, στην Eurolife FFH μπορείς να επιλέξεις ως προς την κάλυψη αυτή ποσό απαλλαγής 400€ ή 150€ ανάλογα με την οικονομική σου δυνατότητα.

Ασφάλεια αυτοκινήτου & εξοικονόμηση χρημάτων

Επίλεξε ετήσιο συμβόλαιο ασφάλισης

Πολλές ασφαλιστικές εταιρείες πριμοδοτούν την αγορά ετήσιου πακέτου με εκπτώσεις.

Έτσι, μπορείς να μειώσεις το ασφάλιστρό σου σε κάποιες ασφαλιστικές εταιρείες εάν επιλέξεις ένα ετήσιο συμβόλαιο, αντί ενός συμβολαίου διάρκειας τριμήνου ή εξαμήνου.

Για παράδειγμα, η Eurolife FFH παρέχει 10% έκπτωση στα ασφάλιστρα του ετήσιου συμβολαίου.

Αναζήτησε εκπτώσεις

Προγραμματίζοντας για το μέλλον, κάνοντας έρευνα αγοράς και συνδυάζοντας προσφορές και εκπτώσεις, μπορείς να αξιοποιήσεις στο έπακρο την απαραίτητη ασφάλεια αυτοκινήτου.

Στη Eurolife FFH για παράδειγμα, υπάρχει το πρόγραμμα συνδυαστικών εκπτώσεων EurolifeSYN+ με το οποίο όσο περισσότερα συμβόλαια αγοράζεις, τόσο μεγαλύτερη έκπτωση αποκτάς στην ασφάλισή σου. Μπορείς λοιπόν να καλύψεις τις ανάγκες σου στην ασφάλιση αυτοκινήτου και σε άλλες ασφαλίσεις και να συνδυάσεις προστασία και όφελος ταυτόχρονα.

Έτσι θα έχεις κάλυψη από τα απρόοπτα και θα μπορείς να απολαύσεις καλύτερη διαχείριση και οργάνωση του οικογενειακού σου προϋπολογισμού.

Ασφάλιση αυτοκινήτου με τη Eurolife FFH

Στην Eurolife FFH, μπορείς να νιώθεις τη σιγουριά που χρειάζεσαι επιλέγοντας ευέλικτα προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτου για το επιβατικό ΙΧ σου και να νιώθεις ασφαλής κάθε στιγμή.

Με το ασφαλιστικό πρόγραμμα Safe Drive Standard, έχεις καλύψεις όπως:

  • Αστική ευθύνη
  • Φροντίδα ατυχήματος
  • Βασική οδική βοήθεια μετά από ατύχημα
  • Ζημιές από ανασφάλιστο όχημα

Και με το ασφαλιστικό πρόγραμμα Safe Drive Plus, έχεις τις ίδιες καλύψεις με το Safe Drive Standard και επιπλέον καλύψεις όπως:

  • Βασική κάλυψη για ολική ή/ και μερική κλοπή
  • Προαιρετική κάλυψη για ολική καταστροφή
  • Προαιρετική κάλυψη για ίδιες ζημιές

Βρισκόμαστε στο πλευρό σου για να νιώθεις ασφαλής κάθε φορά που βρίσκεσαι πίσω από το τιμόνι.

Δες προνομιακές εκπτώσεις

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε τα νεότερα άρθρα από το blog μας