Προγράμματα Ασφάλισης Υγείας

Η καλή υγεία ξεκινά με τη σιγουριά του να νιώθεις ασφαλής

Solo Travel: Συμβουλές & Προορισμοί

Πού και πώς θα ταξιδέψεις solo, αλλά με ασφάλεια
eurolife blog solo traveler ένας άνδρας με backpack ταξιδεύει μόνος

Ταξιδεύεις μόνος και ψάχνεις για τις καλύτερες συμβουλές και προορισμούς; Μην ανησυχείς, έχουμε τις απαντήσεις! Το solo travelling μπορεί να είναι απίστευτα απελευθερωτικό και γεμάτο μοναδικές εμπειρίες. Είτε είσαι έμπειρος ταξιδιώτης είτε προετοιμάζεσαι για την πρώτη σου σόλο περιπέτεια, είναι σημαντικό να έχεις κάνει την προετοιμασία σου, ώστε να παραμείνεις ασφαλής και οργανωμένος.

Από το να επιλέξεις τον κατάλληλο προορισμό μέχρι να μάθεις τα καλύτερα tips για να ζήσεις την εμπειρία στο έπακρο, αυτό το άρθρο είναι εδώ για να σε καθοδηγήσει. Ετοιμάσου για αξέχαστες στιγμές και νέες εμπειρίες!

7 Προορισμοί για solo travellers

1. Ρότερνταμ

Το Ρότερνταμ είναι ιδανικό προορισμός για σένα που ταξιδεύεις solo. Η πόλη είναι πολυπολιτισμική με πολλά μουσεία, γκαλερί τέχνης, εστιατόρια και αξιοθέατα για να εξερευνήσεις. Τα μέσα μεταφοράς είναι αρκετά καλά οργανωμένα και θα σου επιτρέψουν να βρεθείς σε όλα τα αξιόλογα σημεία ενδιαφέροντος. Τέλος, η φιλική ατμόσφαιρα και η ασφάλεια της πόλης κάνουν το Ρότερνταμ μια εξαιρετική επιλογή για όσους ταξιδεύουν μόνοι.

2. Μονεμβασιά

Πάμε τώρα λίγο πιο κοντά, στη Μονεμβασιά. Φαντάσου να περιπλανιέσαι σε ένα μεσαιωνικό κάστρο με γραφικά δρομάκια, που σου προσφέρουν γαλήνη και χώρο για περισυλλογή. Η πόλη είναι

ασφαλής και φιλική, οπότε μπορείς να την εξερευνήσεις άνετα και solo.

Ξεκίνα με το Κάστρο της Μονεμβασιάς, που θα σε μεταφέρει σε άλλες εποχές. Μην παραλείψεις να επισκεφτείς την Εκκλησία της Αγίας Σοφίας και το Μουσείο της Μονεμβασιάς. Κι αν νιώσεις να ζεσταίνεσαι, η Μονεμβασιά έχει και παραλία για τις βουτιές σου!

3. Λισαβόνα

Η Λισαβόνα είναι ο παράδεισος των solo travellers! Είναι μια πολύ όμορφη πόλη με πλούσια ιστορία, αρχιτεκτονική και μια πολιτιστική σκηνή που θα σε ξετρελάνει. Οι κάτοικοι είναι τόσο φιλικοί που θα νομίζεις ότι είσαι στο χωριό σου, ενώ η οικονομική διαμονή κάνει το ταξίδι ακόμα πιο γλυκό.

Ξεκίνα την περιπέτειά σου με τον Πύργο του Μπελέμ και το Μοναστήρι των Ιερωνυμιτών. Μην παραλείψεις την περιοχή Αλφάμα, την πιο παλιά συνοικία της πόλης. Η Λισαβόνα θα σε κάνει να νιώσεις σαν στο σπίτι σου, μόνο που εδώ ο καφές συνοδεύεται από απίθανη ιστορία και φοβερή μουσική!

4. Ντουμπρόβνικ

Άλλη μια εξαιρετική και κοντινή επιλογή για solo travelling είναι το Ντουμπροβνικ. Η γραφική παλιά πόλη με τα μεσαιωνικά τείχη είναι σαν σκηνικό από ταινία! Περπάτησε στα τείχη της πόλης και απόλαυσε την εκπληκτική θέα στη θάλασσα – τέλειο για μοναχικές περιπλανήσεις και φωτογραφίες που θα μαγέψουν τους φίλους σου.

Μην παραλείψεις τον πύργο Minceta, όπου θα νιώσεις σαν ιππότης σε μεσαιωνικό κάστρο. Και για να ολοκληρώσεις την εμπειρία, κάνε μια βόλτα στο Stradun street, τον κεντρικό δρόμο της πόλης, γεμάτο ζωή και όμορφα καταστήματα.

5. Μουσκάτ (Ομάν)

Το Μουσκάτ είναι μια πανέμορφη πόλη στο Ομάν, που προσφέρει μια μοναδική εμπειρία παραδοσιακής και μοντέρνας κουλτούρας. Από αξιοθέατα, ξεχωρίζουν το τζαμί του Σουλτάνου Qaboos, η παλιά αγορά και το βασιλικό ανάκτορο. Οι μικροί λαβύρινθοι στα στενά της παλιάς πόλης οι αμμώδεις παραλίες και η φιλική ατμόσφαιρα της πόλης θα δικαιώσει την επιλογή σου να το επισκεφτείς solo.

6. Ρίγα

Η πρωτεύουσα της Λετονίας, είναι μια πόλη art nouveau αρχιτεκτονικής, που αξίζει να την ανακαλύψεις. Τα όμορφα μνημεία, τα γραφικά στενά, το κάστρο και η θέα προς τον ποταμό Νταουγκάβα είναι λίγοι μόνο από τους λόγους που η Ρίγα σε καλεί να ζήσεις τα μυστικά της. Πέρα από τα αξιοθέατα, στη Ρίγα θα βρεις και μια ποικιλία δραστηριοτήτων για μοναχικούς ταξιδιώτες, όπως κρουαζιέρες, κοντινές εκδρομές, λουτρά κ.ά.

7. Αμβέρσα

Η Αμβέρσα είναι η ιδανική επιλογή για να βρεθείς στο Βέλγιο, αν έχεις ήδη δει τις Βρυξέλλες. Μπορείς να περιηγηθείς στα πανέμορφα μουσεία της όπως το Βασιλικό Μουσείο Καλών Τεχνών και το Μουσείο Διαμαντιών. Άλλωστε, η Αμβέρσα είναι η πόλη των διαμαντιών! Είναι όμως και πολλά ακόμη. Η Αμβέρσα αγαπά τη μόδα, τη γλυπτική και τη σύγχρονη αρχιτεκτονική. Κάνε τη βόλτα σου στο εντυπωσιακό της λιμάνι, θαύμασε τους καθεδρικούς της και γεύσου τη fine κουζίνα της.

10 συμβουλές για solo travellers

1. Κάνε πρώτα την έρευνά σου

Ενημερώσου για τον προορισμό, τα αξιοθέατα, την τοπική κουλτούρα και τις συνήθειες. Έτσι, θα έχεις μια ιδέα εάν αυτός ο προορισμός σου ταιριάζει για να ταξιδέψεις.Μάθε λίγες βασικές φράσεις στη γλώσσα της χώρας και μη φοβηθείς να μιλήσεις με τους ντόπιους όταν θα είσαι εκεί.

2. Κλείσε διαμονή σε κεντρικά σημεία

Κλείσε τη διαμονή σου κοντά στο κέντρο της πόλης ή σε περιοχές με εύκολη πρόσβαση στις δημόσιες συγκοινωνίες. Έτσι, δεν θα χρειάζεται να διανύσεις μεγάλες αποστάσεις με τα πόδια, όταν θα γυρνάς στο κατάλυμά σου τη νύχτα.

3. Κράτησε αντίγραφα των εγγράφων σου

Έχε μαζί σου αντίγραφα του διαβατηρίου, της ταυτότητας και των κρατήσεων που έχεις πραγματοποιήσει.

4. Ενημέρωσε τους δικούς σου

Δώσε το πρόγραμμα του ταξιδιού σου σε κάποιον δικό σου και επικοινώνησε μαζί του τακτικά.

5. Μείνε ασφαλής online

Χρησιμοποίησε μόνο ασφαλείς συνδέσεις στο διαδίκτυο και απόφυγε ένα δημόσιο Wi-Fi hotspot για τις τραπεζικές σου συναλλαγές. Επίσης, μπορείς να προμηθευτείς μια local κάρτα SIM, για να μη βασίζεσαι μόνο στα διαθέσιμα Wi-Fi και να μπορείς να έχεις σύνδεση πάντα όταν τη χρειάζεσαι.

6. Προγραμμάτισε δραστηριότητες

Κλείσε εκδρομές και δραστηριότητες εκ των προτέρων για να εξασφαλίσεις θέσεις και να οργανώσεις καλύτερα τον χρόνο σου.

7. Πάρε μαζί σου λίγα μετρητά

Φύλαξε λίγα μετρητά σε διαφορετικά μέρη της τσάντας και της βαλίτσας σου, ώστε αν έχεις διαθέσιμα χρήματα σε περίπτωση ανάγκης.

8. Δοκίμασε solo δραστηριότητες από πριν

Μπορείς να κάνεις μόνος σου κάποια απλά πράγματα πριν ταξιδέψεις, όπως το να επισκεφθείς ένα εστιατόριο μόνος σου ή να πας μια κοντινή εκδρομή.

9. Φρόντισε για την ασφάλειά σου τη νύχτα

Όταν θα περπατάς μόνος σου τη νύχτα προτίμησε να μη φοράς ακουστικά και να μην έχεις απορροφηθεί στο κινητό. Είναι καλό να έχεις επίγνωση του περιβάλλοντος γύρω σου.

10. Προετοιμάσου για τα απρόοπτα

Καλό είναι να γνωρίζεις που είναι η αστυνομία και η πρεσβεία, σε περίπτωση που σου συμβεί κάτι εκτός προγράμματος. Επιπλέον, πάρε μαζί σου ένα μικρό φαρμακείο και ενημερώσου για τοπικά νοσοκομεία, φαρμακεία και ωράρια λειτουργίας.  

Η υγεία σου είναι πάντα προτεραιότητα και είναι σημαντική σε κάθε ταξίδι που πας.

Αν δε νιώθεις καλά σωματικά, θα είναι δύσκολο να απολαύσεις την εμπειρία. Επιπλέον, το γεγονός ότι βρίσκεσαι σε μια άλλη χώρα ενδεχομένως να σημαίνει ότι οι υπηρεσίες υγείας παρέχονται διαφορετικά και με άλλο κόστος από αυτό που έχεις συνηθίσει. Σε αυτή την περίπτωση, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να έχεις φροντίσει από πριν την κάλυψή σου σε περίπτωση ασθενείας ή ατυχήματος σε μια άλλη χώρα.

Τώρα μπορείς να φροντίσεις τον εαυτό σου ενώ ταξιδεύεις, με τα Προγράμματα Ασφάλισης Υγείας της Eurolife FFH. Με τα προγράμματα αυτά απολαμβάνεις τις ίδιες καλύψεις και παροχές, και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και συγκεκριμένα:

  • Κάλυψη έκτακτων περιστατικών
  • 100% κάλυψη μετά την αφαίρεση της συμμετοχής για τις αναγνωρισμένες δαπάνες σε νοσοκομείο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και 80% στο εξωτερικό εξαιρουμένης της Ευρώπης.
  • Παροχή επείγουσας ιατρικής βοήθειας:
    • Υγειονομική μεταφορά σε περίπτωση ατυχήματος ή ξαφνικής ασθένειας με ασθενοφόρο ή αεροπλάνο κλπ.
    • Επιστροφή ασθενών, όπου η εταιρεία αναλαμβάνει τα έξοδα επιστροφής προς μία νοσηλευτική μονάδα κοντά στον τόπο κατοικίας τους
    • Επίσκεψη και έξοδα διανυκτέρευσης συγγενικού προσώπου
  • Αμοιβές ιατρών, χειρουργών, αναισθησιολόγων, αποκλειστικής νοσοκόμας, και λοιπών ειδικοτήτων (σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος)
  • Χρήση μονάδων εντατικής θεραπείας ή μονάδων αυξημένης φροντίδας

Και πολλές ακόμα καλύψεις που σχετίζονται με απρόοπτα υγείας ενώ ταξιδεύεις. Η Eurolife FFH στηρίζει την ανάγκη σου να ταξιδεύεις μόνος ή με παρέα, για να ταξιδεύεις περισσότερο και πάντα με ασφάλεια.

Προγράμματα ασφάλιση υγείας

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε τα νεότερα άρθρα από το blog μας