Προγράμματα Ασφάλισης Κατοικίας

Για εμάς κάθε σπίτι έχει πολύ μεγάλη αξία!

Γενική καθαριότητα σπιτιού: 5 πράγματα στο σπίτι που ξεχνάς να καθαρίσεις

Eurolife blog - couple cleaning home together

Όσο μανιακός με την καθαριότητα σπιτιού κι αν είσαι κάποια σημεία σίγουρα θα σου ξεφύγουν. Ειδικά αν δεν είναι η μαμά στη γωνία να σου πει: «Πάρε τη σκόνη πάνω από τα ντουλάπια, μόνη της δε θα φύγει!», δύσκολα να θυμηθείς ότι σκονίζονται σημεία που δεν τα βλέπεις καθημερινά.

Στο σπίτι πάντα θα υπάρχουν γωνιές, αντικείμενα και εξαρτήματα που για κάποιο λόγο κανείς δε σκέφτεται να ξεσκονίσει ή να καθαρίσει. Σε αυτό το άρθρο, θα ανακαλύψουμε μαζί τα 5 πράγματα που ίσως δεν έχεις σκεφτεί ποτέ να καθαρίσεις. Αλλά ξέρεις κάτι; Δεν είσαι μόνος σε αυτό, είμαστε πολλοί!

5 πράγματα με τα οποία ξεχνάς να ασχοληθείς, όταν κάνεις γενική καθαριότητα σπιτιού

Βραστήρας

Ο καλός σου βραστήρας, πιστός υπηρέτης στην κουζίνα σου, που σπάνια του δίνεις την προσοχή που του αξίζει. Θες ζεστό τσάι; Ο βραστήρας είναι εδώ! Θες ζεστό νερό για τη θερμοφόρα. Ο βραστήρας το έχει έτοιμο! Έχεις σκεφτεί ποτέ πόσο χρειάζεται κι αυτός ένα καλό καθάρισμα;

Τα άλατα συσσωρεύονται, και με τη συχνή χρήση, ο βραστήρας μπορεί να μοιάζει με απολίθωμα της ιουρασικής περιόδου… Τώρα που το είπαμε, δεν του ρίχνεις ένα καθάρισμα να τον έχεις έτοιμο την επόμενη φορά;

Φωτιστικά

Ω ναι! Τα φωτιστικά. Κανείς μας δεν τα καθάρισε ποτέ. Τα διάλεξες όλο χαρά όταν μετακόμισες στο νέο σου σπίτι, και μετά απλά τα συνήθισες. Είναι πια σαν να μη τα βλέπεις!

Σιγά σιγά, η σκόνη αρχίζει να συσσωρεύεται στην επιφάνειά τους, και πλέον δε θυμάσαι καν αν ήταν άσπρα, γκρι ή μπεζουλί. Μια καλή συμβουλή είναι να αφιερώνεις λίγο χρόνο, μία φορά τον μήνα, για να τα καθαρίσεις με ένα υγρό πανί ή ένα ξεσκονόπανο. Μικρές κινήσεις που κάνουν τη διαφορά! Τελικά το φωτιστικό ήταν άσπρο… Κοίτα κάτι πράγματα που συμβαίνουν, έτσι;

Πόμολα πορτών και διακόπτες

Παραδέξου το: πότε καθάρισες τελευταία φορά τα πόμολα και τους διακόπτες; Και τα δύο γίνονται καθημερινά εστίες μικροβίων και αυτό αποδείχθηκε και πειραματικά. Μια έρευνα αποκάλυψε ότι σε ένα μόνο πόμολο μπορούσαν να ζουν έως και δεκατέσσερις διαφορετικές αποικίες βακτηρίων, με κάθε μία από αυτές να περιέχει περισσότερα από ένα εκατομμύριο βακτήρια.

Είναι λοιπόν σημαντικό, για την υγεία σου, να αφιερώνεις λίγο χρόνο για τον τακτικό καθαρισμό τους, εξασφαλίζοντας έτσι ένα πιο υγιεινό περιβάλλον στο σπίτι σου.

Παπουτσοθήκη

Κάτι που συχνά περνάει απαρατήρητο στο καθάρισμα του σπιτιού είναι η παπουτσοθήκη. Εκεί στοιβάζεις κάθε μέρα τα παπούτσια σου. Αλλά έχεις σκεφτεί ποτέ πόσο χρειάζονται κι αυτά τα ράφια ένα καθάρισμα πού και πού;

Αν θεωρείς υπερβολή το καθάρισμα της παπουτσουθήκης, φαντάσου μόνο αυτό: έρχεται ένας επισκέπτης, ανοίγει την παπουτσοθήκη και τη βρίσκει... σε κακά χάλια. Αμήχανη στιγμή, έτσι; Ένα μικρό καθάρισμα δεν παίρνει πολύ χρόνο και μπορεί να σώσει την κατάσταση. Ας μην αφήσουμε χύμα την παπουτσοθήκη, λοιπόν!

Φίλτρα κλιματιστικών και απορροφητήρα

Έλα, πες αλήθεια. Δεν ήξερες ότι υπάρχουν φίλτρα μέσα στο κλιματιστικό έτσι; Κι όμως! Μάλιστα φίλτρα υπάρχουν και μέσα στον απορροφητήρα σου. Καθαρίζοντας τακτικά αυτά τα φίλτρα, όχι μόνο εξασφαλίζεις καθαρότερο αέρα στο σπίτι, αλλά βοηθάς και τις συσκευές να λειτουργούν πιο αποδοτικά, επεκτείνοντας τη διάρκεια ζωής τους.

Το καθάρισμα των φίλτρων είναι μια απλή και ανέξοδη διαδικασία που μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην ευεξία που νιώθεις, απλά και μόνο αναπνέοντας καλύτερο αέρα. Μην ξεχνάς, λοιπόν, να φροντίζεις αυτές τις συσκευές, καθαρίζοντας συχνά τα φίλτρα τους.

Φροντίδα σπιτιού με ασφάλεια

Το σπίτι σου είναι το μικρό σου καταφύγιο, ο χώρος όπου βρίσκεις ηρεμία και άνεση. Φροντίζοντάς το και διατηρώντας το όμορφο και καθαρό, ενισχύεις την αίσθηση της ασφάλειας και της ευημερίας σου.

Πέρα από την καθημερινή φροντίδα, όμως, εξίσου σημαντική είναι και η ασφάλιση της κατοικίας σου. Με τα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας που σου προσφέρει η Eurolife FFH, εξασφαλίζεις:


  • Αντικατάσταση περιουσιακών στοιχείων
  • Υπηρεσία άμεσης επέμβασης 24/7 σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
  • Δίκτυο συνεργείων για επισκευή ζημιών με 6μηνη εγγύηση εκτέλεσης εργασιών

 

Κάνοντας ένα βήμα παραπάνω και με το πρόγραμμα EurolifeSYN+, αποκτάς εκπτώσεις στα ασφάλιστρα, αν έχεις στην κατοχή σου περισσότερα από δύο ασφαλιστικά προϊόντα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα!

 

Εμείς στη Eurolife FFH εξασφαλίζουμε την προστασία του σπιτιού σου από απρόβλεπτα γεγονότα, για να μπορείς να απολαμβάνεις κάθε στιγμή σιγουριά στον προσωπικό σου χώρο. Προστάτευσε όλα εκείνα που για σένα είναι πολύτιμα, ενώ παράλληλα μειώνεις μέχρι και 10% τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. σου.

Προγράμματα ασφάλισης κατοικίας

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε τα νεότερα άρθρα από το blog μας