Προγράμματα Ασφάλισης Κατοικίας

Για εμάς κάθε σπίτι έχει πολύ μεγάλη αξία

Έξυπνα tips διακοπών

για να οργανωθείς καλύτερα

eurolife blog - header - preparing luggage

Το άρθρο αυτό είναι αφιερωμένο στην καλύτερη οργάνωση των καλοκαιρινών σου διακοπών ή ολιγοήμερων αποδράσεων. Ανακάλυψε μερικά χρήσιμα και smart tips διακοπών θα σε βοηθήσουν να προετοιμαστείς καλύτερα, να οργανώσεις τα πάντα με έξυπνο τρόπο και να εξοικονομήσεις χρόνο, αποφεύγοντας τις ανησυχίες.

Από το πώς να φτιάξεις την τέλεια βαλίτσα, μέχρι το τι να κάνεις πριν αναχωρήσεις για λιμάνια και αεροδρόμια, θα σε καθοδηγήσουμε βήμα-βήμα, ώστε να απολαύσεις τις διακοπές σου με ηρεμία και χαλαρή διάθεση.

Tι πραγματικά χρειάζεται να πάρω μαζί μου στις διακοπές;

Τα tips για διακοπές ξεκινούν με όλα εκείνα που πραγματικά χρειάζεται να πάρεις μαζί σου– και εκείνα που καλό είναι να αφήσεις πίσω σου.

Όταν έρχεται η ώρα για τις καλοκαιρινές διακοπές, πολλοί από εμάς έχουμε την τάση να ετοιμάζουμε περισσότερα ρούχα και πράγματα από όσα χρειαζόμαστε στην πραγματικότητα. Ο κύριος στόχος των διακοπών είναι η χαλάρωση και το να απολαύσει κανείς χρόνο με τον εαυτό του ή τον άνθρωπό του. Γι’ αυτόν τον λόγο, η άνετη και απλή ένδυση είναι η καλύτερη επιλογή για τις διακοπές σου.

Καφτάνια, λινά φορέματα και ανοιχτά πουκάμισα είναι ρούχα που αφήνουν το σώμα να αναπνέει και προσφέρουν άνεση. Προτίμησε επίσης άνετα παπούτσια για περπάτημα, τα οποία μπορείς να φορέσεις σε διάφορες συνθήκες, από το περπάτημα στην παραλιακή ή τη χώρα του νησιού μέχρι την εξερεύνηση στη φύση. Το σημαντικό είναι να θυμάσαι ότι το κλειδί για τις τέλειες διακοπές δεν είναι η ποσότητα των πραγμάτων που κουβαλάς μαζί, αλλά η ποιότητα των εμπειριών που θα αποκτήσεις!

Πώς να φτιάξεις βαλίτσα σε 7 βήματα

  1. Σχεδιασμός: Φτιάξε μια λίστα με όλα τα απαραίτητα των διακοπών, από ρούχα και παπούτσια μέχρι αντηλιακά και ηλεκτρονικά.
  2. Επιλογή Ρούχων: Προτίμησε τα άνετα, αέρινα ρούχα κατάλληλα για την εποχή και τον προορισμό. Ανάλογα με το πρόγραμμά σου, πιθανόν να χρειαστείς κάποια επίσημα ρούχα ή κάποια ζακέτα για το βράδυ, αν ταξιδεύεις σε νησιά των Κυκλάδων.
  3. Ρολάρισμα Ρούχων: Τοποθέτησε τα ρούχα στη βαλίτσα σε μορφή ρολό, για να εξοικονομήσεις χώρο και να αποφύγεις το τσαλάκωμα. Πραγματικά πιάνει! Τοποθέτησε τα βαριά ρούχα κάτω-κάτω και τα ελαφριά από πάνω.
  4. Τοποθέτηση Παπουτσιών: Βάλε τα παπούτσια σε πλαστικές σακούλες ή σε ειδικές πάνινες θήκες για να κρατήσεις καθαρά τα ρούχα σου και τα υπόλοιπα αντικείμενα στη βαλίτσα.
  5. Υγιεινή και Περιποίηση: Χρησιμοποίησε ταξιδιωτικά μεγέθη για τα απαραίτητα είδη υγιεινής και περιποίησης, όπως οδοντόκρεμα, σαμπουάν, conditioner και after shave.
  6. Προσωπικά Αντικείμενα: Πάντα να έχεις μαζί τα προσωπικά έγγραφα, καθώς και κάρτες, χρήματα και κινητό τηλέφωνο σε μια εύκολα προσβάσιμη τσάντα ή τσεπάκι.
  7. Έλεγχος: Πριν κλείσεις τη βαλίτσα, έλεγξε ξανά τη λίστα σου για να σιγουρευτείς ότι δεν έχεις ξεχάσει τίποτα.

Βασικό kit με τα απαραίτητα των καλοκαιρινών διακοπών

Πέρα από τα βασικά του καλοκαιριού (μαγιό, γυαλιά ηλίου, πετσέτα παραλίας κ.λπ.), έλεγξε ότι έχεις μαζί σου ένα μικρό kit καλοκαιρινών διακοπών, που θα σε σώσει σε περίπτωση απρόβλεπτων περιστατικών. Το βασικό summer kit περιλαμβάνει:


  • Παυσίπονα
  • Επιθέματα τραύματος
  • Αντιηλιακό
  • Κρέμα για ηλιακό έγκαυμα
  • Υγρά μαντηλάκια και αντισηπτικό υγρό
  • Κρέμα για τσιμπήματα
  • Αντικουνουπικό σπρέι
  • Power Bank

Είναι πάντα καλύτερα να έχεις προνοήσει, παρά να ψάχνεις λύση την τελευταία στιγμή!

 

Τι να σκεφτείς πριν φύγεις από το σπίτι;

Πέρα από τα tips για καλοκαιρινές διακοπές που σχετίζονται με το ταξίδι σου, υπάρχουν κάποια βασικά πράγματα που πρέπει να φροντίσεις στο σπίτι, πριν αναχωρήσεις για τις καλοκαιρινές σου διακοπές.

 

Αν έχεις φυτά, μπορείς να ζητήσεις από έναν γείτονα, φίλο ή συγγενή να τα ποτίσει για όσο θα απουσιάζεις από το σπίτι. Διαφορετικά μπορείς να εγκαταστήσεις ένα αυτόματο σύστημα ποτίσματος. Σε περίπτωση που έχεις κατοικίδιο, ίσως χρειαστεί να φιλοξενηθεί σε κάποιον φίλο ή σε ειδικό χώρο φιλοξενίας κατοικιδίων, εκτός βέβαια αν μπορείς να το πάρεις μαζί σου στο καλοκαιρινό σου κατάλυμα.

 

Όσον αφορά την ασφάλεια του σπιτιού σου και του περιεχομένου του, σιγουρέψου ότι όλα τα παράθυρα και οι πόρτες είναι κλειδωμένα. Εάν έχεις συστήματα ασφαλείας ή συναγερμό, έλεγξε ότι τα έχεις ενεργοποιήσει πριν αποχωρήσεις. Τέλος, μην ξεχάσεις να αδειάσεις το ψυγείο, για να αποφύγεις τις δυσάρεστες οσμές όταν επιστρέψεις.

 

Extra tip: Ταξιδεύεις με αυτοκίνητο; Κάνε έναν γρήγορο έλεγχο σε ελαστικά, υγρά φρένων και αντιψυκτικό υγρό πριν ξεκινήσεις. Βεβαιώσου ότι έχεις μαζί σου δίπλωμα και ασφάλεια αυτοκινήτου!

 

Η προετοιμασία και η καλή οργάνωση μπορεί να ακούγονται χρονοβόρες διαδικασίες, αλλά θα σου επιτρέψουν να απολαύσεις τις διακοπές σου καλύτερα, χωρίς να ανησυχείς τι συμβαίνει πίσω στο σπίτι. Τώρα μπορείς να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο όσο βρίσκεσαι σε διακοπές, μέσα από τα Προγράμματα Ασφάλισης Κατοικίας της Eurolife FFH, ώστε να έχεις τη σιγουριά που χρειάζεσαι ότι το σπίτι σου και το περιεχόμενό του είναι καλά προστατευμένα. Για εμάς, κάθε σπίτι έχει πολύ μεγάλη αξία!

Μάθε για την ασφάλιση περιεχομένου

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε τα νεότερα άρθρα από το blog μας