Οικονομικά για νέους γονείς!

Το παιδάκι σου ήρθε στον κόσμο και υπάρχουν τόσα πράγματα για τα οποία ανυπομονείς. Η οικογένεια μεγάλωσε, μαζί με τις οικονομικές απαιτήσεις. Υπάρχει τρόπος τα οικονομικά της οικογένειας να είναι πάντα οργανωμένα! Ας δούμε πώς!

Τα πρώτα γενέθλια, τα μαθήματα χορού, το πρώτο ρεσιτάλ πιάνου, ο πρώτος αγώνας με την ομάδα ποδοσφαίρου. Από την πρώτη μέρα του νηπιαγωγείου μέχρι και την αποφοίτηση του από το Πανεπιστήμιο, το παιδί σου θα σου χαρίζει τις καλύτερες στιγμές της ζωής σου, ισχυρές και όμορφες αναμνήσεις που θα σε συντροφεύουν χρόνια. 

Οι νέοι γονείς έχουν πολλά να σκεφτούν, παράλληλα με την ανυπομονησία για τις εμπειρίες που πρόκειται να τους χαρίσει το παιδί τους. Πρόκειται, φυσικά, για τις οικονομικές ανάγκες που εμφανίζονται και που οι γονείς, με ένα καλό πλάνο, μπορούν να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν. Από τον αυξημένο προϋπολογισμό σε είδη πρώτης ανάγκης (βρεφικά προϊόντα, τροφή, ρουχισμός, κ.λπ.), μέχρι το κεφάλαιο για τις σπουδές, ο οικονομικός σχεδιασμός είναι καλό να προβλέπει τις ανάγκες του παιδιού σε κάθε ηλικιακό φάσμα.

Με τα βήματα που ακολουθούν θα νιώθεις πάντα ότι έχεις εξασφαλίσει την οικονομική σταθερότητα της οικογένειάς σου:

1. Σχεδιασμός οικονομικού πλάνου

Με τον ερχομό του μωρού, οι προτεραιότητες αλλάζουν και οι απαιτήσεις αυξάνονται. Από πριν, το ζευγάρι θα πρέπει να έχει αποφασίσει τις κινήσεις του σε σχέση με την άδεια ή/και την εργασία από το σπίτι. Στον οικογενειακό προϋπολογισμό πρέπει να ληφθούν υπόψη νέα δεδομένα όπως μία νταντά ή ένας ιδιωτικός βρεφονηπιακός σταθμός καθώς οι θέσεις στους δημόσιους σταθμούς είναι περιορισμένες.  

2. Προστάτεψε τη δική σου υγεία και της οικογένειάς σου

Η υγεία είναι πολύτιμη και σίγουρα θες να προσφέρεις τόσο σε εσένα όσο και στην οικογένειά σου τις καλύτερες υπηρεσίες. Επειδή η ιδιωτική υγεία κοστίζει, ένα πρόγραμμα ιδιωτικής ασφάλισης μπορεί να προσφέρει την περίθαλψη που θες μειώνοντας το κόστος της συμμετοχής.

3. Αποταμίευση για σπουδές

Μπορεί να μείνει Ελλάδα, μπορεί και να φύγει. Μπορεί να περάσει σε δημόσια σχολή κοντά στο πατρικό ή μπορεί να προτιμήσει την ιδιωτική εκπαίδευση. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει ως γονείς να είστε προετοιμασμένοι. Μέσω ενός επενδυτικού ασφαλιστικού προγράμματος μπορείς να εξασφαλίσεις το αύριο του παιδιού σου. Οι καταβολές εξαρτώνται από εσένα και έχεις τη δυνατότητα να αυξήσεις ή να μειώσεις τη δόση.

4. Προτεραιότητα η οικογένειά σου

Επειδή η ζωή είναι απρόβλεπτη ένα ιδιωτικό ασφαλιστικό πρόγραμμα ζωής όπως το My Family First, εξασφαλίζει τους αγαπημένους σου, σε περίπτωση που τύχουν αναποδιές στο δρόμο σου, με ένα συγκεκριμένο κεφάλαιο κάλυψης που εσύ έχεις επιλέξει. Έτσι, καλύπτεις ανάγκες και περιορίζεις το κενό που δημιουργείται απότομα στον οικιακό προϋπολογισμό.

 

Σε κάθε περίπτωση, όποιο κι αν είναι το εισόδημά σου μπορείς να διαμορφώσεις ένα πλάνο που θα εξασφαλίσει την ασφάλεια και το μέλλον της οικογένειάς σου.

Γνώρισε το νέο ασφαλιστικό επενδυτικό πρόγραμμα "My Investment Plan" 

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε τα νεότερα άρθρα από το blog μας